16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTermen - limită pentru microîntreprinzători

Termen – limită pentru microîntreprinzători

Întreprinzătorii din cele cinci judeţe din Regiunea de Dezvoltare S-V Oltenia mai au la dispoziţie doar câteva săptămâni pentru a solicita sprijin financiar prin Programul Operaţional Regional (POR), domeniul major de intervenţie 4.3. (Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor).
„Începând cu 25 octombrie, ora 12.00, se suspendă procesul de depunere a cererilor de finanţare în cadrul domeniului major de intervenţie 4.3. În Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, în conformitate cu instrucţiunea emisă de Autoritatea de Management pentru POR, etapa de verificare preliminară a cererilor de finanţare depuse în perioada 4-25 octombrie se suspendă. Reluarea procesului va face obiectul unei analize la nivelul AMPOR asupra disponibilităţii fondurilor alocate Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest“, a declarat Simona Covrescu, agent de dezvoltare în cadrul ADR S-V Oltenia. Proiectele depuse în această perioadă nu se evaluează deocamdată din cauza faptului că valoarea proiectelor înregistrate până pe 4 octombrie depăşeşte de două ori suma alocată.
„Până în prezent, au fost depuse 397 de proiecte prin care sunt solicitaţi peste 59 de milioane de euro. Aceste proiecte au fost depuse de microîntreprinderile cu activităţi de producţie sau servicii din mediul urban pentru investiţii în construcţii şi modernizări ale spaţiilor de producţie, achiziţionare echipamente moderne şi echipamente IT“, a precizat Simona Covrescu. Şi asta, în condiţiile în care pentru domeniul major de intervenţie 4.3, alocarea financiară pentru regiunea SV Oltenia, în perioada 2007-2013, este de 28,03 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS