12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

„Sicrie vesele“ create chiar de utilizatori
O fundaţie caritabilă din Singapore a încercat să ridice moralul bătrânilor de la un azil, propunându-le să participe la inedita campanie „Happy Coffins“ (Sicriele vesele). După cum informează cotidianul austriac Krone, doamnele cu vârste cuprinse între 70 şi 90 de ani au fost invitate să îşi creeze propriile sicrie, pe care le-au expus mai apoi publicului. „La un moment dat tot trebuie să mor. Acum sunt mai pregătită ca niciodată“, a comentat Elsie Chua, de 79 de ani, care locuieşte la azilul St. Joseph’s Home. Prin această iniţiativă, fundaţia Lien doreşte să aducă în prim-plan tema morţii, un subiect tabu pentru multă lume. „Transformăm sicriul dintr-un simbol al fricii, spaimei şi tristeţii într-o pânză pentru inspiraţie şi reculegere, pentru a celebra viaţa“, a declarat preşedintele fundaţiei, Lee Poh Wah. Paralel cu această iniţiativă, fundaţia a organizat şi un concurs pentru cele mai originale modele de sicrie, primind peste 733 de înscrieri.

Ajutor de şomaj pentru milionarii americani
În vreme de criză, chiar şi milionarii americani trăiesc din ajutor de şomaj. După cum informează agenţia italiană de presă Ansa, 2.840 de familii cu un venit de un milion de dolari au primit ajutor de la stat. În 2008, aproximativ 18,6 milioane de dolari din bugetul SUA au fost alocate ajutorului de şomaj. Potrivit Internal Revenue Service, au beneficiat de ajutoare 806 contribuabili cu peste două milioane de dolari venit şi 17 cu venituri de peste zece milioane de dolari. Oricum, este vorba de un procent mic, faţă de cele 9,5 milioane de contribuabili care în 2008 au beneficiat de ajutoare.

Domino din saltele
Britanicii şi-au asigurat un loc în Cartea Recordurilor, după ce au reuşit să creeze cel mai mare domino din saltele „umane“ din lume. După cum informează Dailymail.co.uk, recordul a fost stabilit de echipa firmei britanice Palantine Beds, din Newcastle, la eveniment participând 400 de persoane cu salteaua din dotare, pe post de piese de domino. După patru luni de pregătiri, echipa de la Palantine Beds şi-a văzut visul cu ochii şi acum aşteaptă ca recordul să fie confirmat de Guinness Book of World Records. Până în urmă cu două săptămâni, recordul a aparţinut unei echipe din China, care a reuşit să formeze un domino de 256 de saltele, în luna mai a acestui an. Recordul lor a fost doborât însă de o echipă de americani, care a format un domino din 380 de saltele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS