10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPirelli, din nou lider mondial

Pirelli, din nou lider mondial

Pirelli, companie care deţine 24 de unităţi de producţie în 12 ţări, printre care şi România (două fabrici, ambele la Slatina), este din nou lider mondial anual, a patra oară consecutiv, în zona Piese Auto şi Anvelope a indicilor Dow Jones Sustainability Europe şi Dow Jones Sustainability World, au anunţat, în 9 septembrie, SAM şi Dow Jones Indexes, care evaluează activităţile marilor producători la nivel mondial în funcţie de o mulţime de criterii cu caracter tehnic, ecologic, social, de management al riscurilor şi de eficienţă energetică.
Pirelli a inaugurat fabrica sa de anvelope din România în urmă cu aproximativ patru ani. Capacitatea anuală de producţie a unităţii, în care se investiseră peste 170 de milioane de euro până la sfârşitul primului semestru din 2010, este de patru milioane de anvelope anual.
Tot la Slatina, Pirelli a încheiat un parteneriat cu Continental, fabrică de cord metalic, unde a investit până acum aproximativ 25 de milioane de euro şi unde a deschis în 2007, prin divizia Ambiente, o fabrică de filtre pentru automobile ce valorează 27 de milioane de euro.
În primăvara lui 2010, Pirelli a anunţat că intenţionează să dubleze, în cât mai scurt timp, capacitatea de producţie de anvelope premium de la Slatina. Pentru asta, compania a împrumutat 50 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru investiţii. Banii vor fi alocaţi pentru construirea unei fabrici ce va crea 1.000 de noi locuri de muncă la Slatina. „Piaţa a revenit. Există creşteri puternice de volume peste tot, chiar dacă comparăm cu semestrul patru din 2009, care a fost foarte slab“, justifica, la vremea aceea, Francesco Gori, director executiv al Pirelli Tyre.
Lansaţi în 1999, Dow Jones Sustainability Indexes sunt primii indici anuali care urmăresc performanţele financiare, în contextul viabilităţii afacerii, ale companiilor de top din întreaga lume. Bazate pe cooperarea dintre parametrii SAM şi Dow Jones, evaluările DJSI îi ajută pe gestionarii de active să-şi stabilească obiective realiste, de încredere, şi să-şi asigure astfel portofolii durabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS