17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElectroputere plăteşte datoriile către stat: 37 de milioane de euro

Electroputere plăteşte datoriile către stat: 37 de milioane de euro

Societatea va achita integral datoriile către bugetul de stat până la sfârşitul anului, anunţă conducerea. Peste 20% din active vor fi vândute în acest scop. Nicolae Badea se retrage din Consiliul de Administraţie al Electroputere.

În plină criză economică, producătorul de transformatoare de mare putere Electroputere Craiova anunţă că va achita integral datoriile către bugetul de stat, în valoare de 37 de milioane de euro. Societatea olteană, care va disponibiliza alţi 350 de salariaţi la 1 octombrie, se află în discuţii foarte avansate cu patronii dezvoltatorului imobiliar BelRom, care va cumpăra două active ale societăţii pentru a construi un mall în Bănie. „Sperăm ca în maximum o lună să perfectăm această afacere. Banii vor merge în totalitate pe plata datoriilor către bugetul de stat. Prin vânzarea acestor active, cât şi prin afaceri similare, sperăm ca până la sfârşitul anului să achităm integral datoriile către bugetul de stat“, a declarat directorul general al societăţii, Adrian Dumitriu. Electroputere SA a eliberat o hală de cinci hectare care a aparţinut Fabricii de Aparataj şi alta de 2,5 hectare, unde au funcţionat Confecţiile Metalice. K&S Electric Power Point SRL, firmă controlată de acţionarii de la BelRom, a demarat deja procedurile pentru construirea Electroputere Shopping Center, iar preţul plătit pentru active poate ajunge la 14 – 20 de milioane de euro, spun surse credibile. Reprezentanţii dezvoltatorului susţin că investiţia totală se ridică la 45 de milioane de euro.
Electroputere SA a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) şi Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) pentru 7 octombrie. AGEA urmează să aprobe vânzarea unor active din patrimoniul societăţii, a căror valoare depăşeşete 20% din totalul activelor imobilizate. La următorul punct de pe ordinea de zi, acţionarii trebuie să aprobe „direcţionarea integrală a preţului de vânzare (exclusiv TVA) către achitarea datoriilor către bugetul general consolidat pe care le înregistrează societatea“.
AGA are ca punct pe ordinea de zi numirea unui nou membru în CA, după retragerea lui Nicolae Badea, „din motive personale“, după cum ne-a informat Adrian Dumitriu, directorul general.
Din 2007, de când a fost preluată de saudiţii de la Al Arrab Contracting Company, Electroputere a intrat într-un program de restructurare. În fabrică vor mai lucra, de la 1 octombrie, 1.650 de salariaţi, cel puţin jumătate dintre ei fiind încadraţi la TRAFO – fabrica de transformatoare, cea mai profitabilă afacere a companiei. Noul mall, care va fi construit în incinta societăţii, va avea circa 1.900 de locuri de parcare, iar construcţia va include magazine de îmbrăcăminte, un magazin de bricolaj şi unul de articole sportive, precum şi un hypermarket. Posibil ca în locaţie să vină Carrefour şi Bricostore, doi dintre partenerii de tradiţie ai belgienilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII