6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRectificarea bugetară aduce primăriile la sapă de lemn

Rectificarea bugetară aduce primăriile la sapă de lemn

Rectificarea bugetară are efecte nefaste asupra bugetelor locale ale primăriilor din Gorj şi a programelor de dezvoltare a localităţilor, sumele repartizate la ultima şedinţă de consiliu judeţean fiind mult diminuate în raport cu nevoile comunităţilor.

Primăriile din Gorj au primit mai puţini bani la ultima rectificare bugetară. Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Gorj, prin aplicarea ordonanţei de guvern privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2010 la nivelul judeţului, sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale repartizate la începutul anului sunt diminuate cu suma de 2.431.000 de lei. De asemenea, cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale sunt diminuate cu suma de 2.757.000 de lei, iar sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale sunt reduse cu  1.447.000 de lei. Acest lucru se reflectă în diminuarea sumelor alocate iniţial de Consiliul Judeţean Gorj consiliilor locale, în luna februarie 2010, sume ce au ca destinaţie implementarea programelor şi proiectelor de infrastructură cu finanţare externă, precum şi pentru finanţarea continuităţii programelor de dezvoltare locală.

Buget diminuat

Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că, prin efectul aceleiaşi ordonanţe, s-a rectificat bugetul propriu general al judeţului Gorj pe anul 2010, atât la partea de venituri, cât şi la cea de cheltuieli, prin diminuare cu suma totală de 6.374.000 de lei. „Sunt afectate, astfel, prin reducerea cu 20%, cheltuielile cu bunurile şi serviciile de la nivelul tuturor administraţiilor locale, respectiv primării, precum şi din activităţile de evidenţă a persoanelor, sănătate, învăţământ, cultură şi religie, salvamont, agricultură, protecţia mediului. Reducerile vizează cheltuieli cu carburanţii, piesele de schimb, energia electrică, gazele, apa, canalul, furniturile de birou. Astfel, se vor restricţiona cheltuielile cu energia electrică, gaze, apă, telefonie, se vor efectua reparaţii minime ale drumurilor judeţene şi comunale şi, foarte important, vor fi asigurate cofinanţările pentru investiţiile în derulare. Faţă de situaţia creată, este de înţeles nemulţumirea primarilor, indiferent de apartenenţa politică“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.    

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU