11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriScandal cu organigramele din cauza nepotismelor şi a pilelor

Scandal cu organigramele din cauza nepotismelor şi a pilelor

O parte a administraţiei publice locale din judeţul Gorj a înţeles să transforme în scandal restructurarea posturilor din primării. De câteva săptămâni, consilierii locali din Prigoria, Târgu Logreşti, Slivileşti şi Glogova nu reuşesc să se pună de acord în privinţa noilor organigrame, cu toate că au avut termen până pe 16 august să voteze noile documente, în baza cărora primăriile ar fi putut beneficia de finanţare din cotele defalcate. Cea mai ciudată situaţie se înregistrează la Primăria Prigoria, unde edilul Emil Răgman nu a găsit nici o cale de a-i determina pe colegii săi din cadrul consiliului local să voteze organigrama. Disputa ar fi fost provocată de secretarul primăriei, care a fost trecut pe lista de concedieri şi care a reuşit să îi influenţeze pe aleşii locali astfel încât aceştia să nu fie de acord cu modelul de restructurare propus de primar.

Se reunesc a patra oară

Până în prezent, consiliul local a fost convocat în trei şedinţe, însă fără nici un rezultat. Primarul Emil Răgman a declarat că va convoca şi cea de-a patra şedinţă, în care va supune spre aprobare noua organigramă. „La ultima şedinţă nici nu au mai venit. Nu au fost de acord cu restructurarea. Eu nu am cum să ştiu ce au ei în cap. Am fost şi la domnul prefect şi i-am adus la cunoştinţă situaţia, şi o să fac o nouă şedinţă. Am făcut trei şi mai fac încă una. Totul este din cauza unui om care refuză să iasă la pensie. A fost secretar 20 de ani şi eu am pus în locul lui pe cineva mai tânăr. Nu vrea, pur şi simplu, să iasă la pensie. De ani întregi suntem cu probleme. El are şi influenţă asupra consilierilor locali şi a reuşit să îi convingă să nu ia o decizie“, a declarat Emil Răgman, edilul-şef din Prigoria.  

Scandal şi la Logreşti

În comuna Târgu Logreşti, primarul Ion Băluţă declară că aleşii locali se opun aprobării noii organigrame întrucât sunt rude cu cei trecuţi pe lista concediaţilor. Edilul recunoaşte că obiectivul de a avea o nouă organigramă nu a fost îndeplinit, însă susţine că el şi-a făcut datoria. „După ce am fost la Bucureşti şi am luat organigrama şi statul de funcţii, am făcut şedinţă de consiliu local. Culmea este că tocmai consilierii partidului de guvernământ nu au dorit să voteze organigrama. Sunt relaţii de rudenie între ei, unul este finul nu ştiu cui. Mereu am avut probleme cu o persoană agresivă din primărie şi e timpul să scăpăm de astfel de angajaţi certaţi cu indisciplina. Ei nu vor să înţeleagă faptul că, dacă nu votează organigrama, e spre răul comunei. Eu am anunţat prefectul şi am trimis o înştiinţare ministrului Blaga şi premierului. Obiectivul nu e îndeplinit, dar eu mi-am făcut datoria. Le-am spus că luni e ultima zi, dar nu îi interesează. În ultimele luni, şedinţele au fost o boicotate. Probabil că, pentru că doi dintre ei sunt foşti primari şi pentru că au picat un examen, doresc să am şi eu un eşec“, a afirmat Ion Băluţă, primarul din Târgu Logreşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII