3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRegizorii opoziţiei: Voiculescu, Patriciu şi Vântu...

Regizorii opoziţiei: Voiculescu, Patriciu şi Vântu…

Liderii PSD, PNL şi PC s-au întâlnit luni, la invitaţia lui Dan Voiculescu, în biroul acestuia de la Senat, pentru a discuta despre strategia opoziţiei în cadrul sesiunii extraordinare.
Voiculescu este cel care a depus, în urmă cu câteva săptămâni, la Biroul Permanent al Senatului o cerere în care solicită să se analizeze dacă este oportună suspendarea preşedintelui Băsescu. Tot luni, în ziarul Bursa a apărut un interviu cu Sorin Ovidiu Vântu, în care acesta afirmă că preşedintele Traian Băsescu este „un om mărunt“, „o mediocritate nervoasă“, care trebuie izolat pe scena politică.
Deputatul PDL Sever Voinescu spune că este deprimat deoarece opoziţia nu se angajează într-un dialog structurat cu guvernul, alegând, în schimb, să răspundă apelului celor trei oameni de afaceri Dinu Patriciu, Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu, cei care au mai orchestrat campanii anti-Băsescu.
„Sunt dezamăgit a mia oară de comportamentul opoziţiei, pentru că mie mi se pare că această competiţie politică sterilă, care nu are absolut nici o relevanţă pentru cetăţenii loviţi de criză, ar trebui să se transforme un pic în altceva. Eu nu zic să nu mai existe opoziţie şi putere, dar mi s-ar fi părut normal să existe un dialog între opoziţie şi putere, pentru că măsurile prin care România iese din criză nu pot fi altfel decât dure şi aici, în mod evident, cred că opoziţia ar fi trebuit să angajeze un dialog foarte serios şi structurat cu guvernul“, a declarat Sever Voinescu la RFI.

Sever Voinescu: Opoziţia se află într-o stare posttraumatică

Deputatul PDL crede că opoziţia nu şi-a revenit încă din şocul postelectoral şi a acuzat PSD şi PNL că răspund iar apelului celor trei oameni de afaceri Dinu Patriciu, Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu. „Opoziţia, din păcate, se află în continuare într-o stare posttraumatică după alegerile din 2009, se comportă ca atare, mă deprimă că ea continuă să răspundă la apelul celor trei domni, care au orchestrat toată campania anti-Băsescu şi continuă să fie regizorii opoziţiei şi vorbesc de domnii Voiculescu, Patriciu şi Vântu. În felul acesta, continuăm ceva ce noi numim politică, dar în realitate este un joc falimentar pentru toată lumea“, a mai susţinut el.
Sever Voinescu a declarat că, din punctul său de vedere, era necesară de mult timp o schimbare a guvernului, adăugând că nu trebuie însă înlocuit un ministru cu altul, ci să se vină cu politici şi viziuni noi.
„Mie mi s-ar fi părut necesară de mult timp o schimbare a cabinetului. Măsurile de ieşire din criză nu pot fi propuse, conduse şi implementate decât de un guvern care se bucură de încrederea oamenilor. Ieşirea din criză este înainte de toate o problemă de încredere. Eu cred că, în această ţară, mai jos decât economia românească a ajuns moralul românilor. Or, asta este ceva extrem de periculos. Există totuşi motive de optimism, dar eu descriu un peisaj, aşa stau lucrurile“, a apreciat Sever Voinescu.
Parlamentarul e de părere că remanierea ar aduce un plus de încredere guvernului, dar spune că nu trebuie doar înlocuite nişte persoane cu altele. „Schimbarea componenţei guvernului ar aduce un plus de încredere în măsurile anticriză. Din punctul meu de vedere, schimbarea unui ministru nu înseamnă schimbarea unui nume, a unui om, ci schimbarea unor politici, aducerea unei viziuni noi, a unei forţe administrative noi, a unui capital de încredere nou. Eu nu mă refer aici la schimbarea lui Ionescu cu Popescu“, a conchis deputatul PDL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII