5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriScandal pe taxa de la intrarea în Staţiunea Săcelu

Scandal pe taxa de la intrarea în Staţiunea Săcelu

Consiliul Local Săcelu a introdus în luna martie a acestui an o taxă de zece lei pentru intrarea în staţiunea cu acelaşi nume. Consilierii locali au adoptat o hotărâre prin care a fost instituită taxa respectivă, însă acest bir îl nemulţumeşte pe Nicolae Rotaru, directorul Bazei de tratament.
De câteva luni, scandalurile se ţin lanţ la Săcelu, acolo unde primarul Ion Voica a impus o taxă de intrare în staţiune. Acest lucru l-a nemulţumit pe Nicolae Rotaru, directorul bazei de tratament. Şi turiştilor veniţi în zonă li se pare aberantă taxa de zece lei, oamenii spunând că vor ocoli staţiunea, chiar dacă nămolul este benefic în tratarea unor afecţiuni. „Taxa este de zece lei. Dacă primarul de la Constanţa a pus taxă, de ce să nu punem şi noi? Când te duci la mare şi treci peste pod, la Cernavodă, plăteşti taxă, doar nu o iei prin apă. Noi de ce să nu punem?! Aţi venit cu maşina? Sunteţi la tratament? Atunci plătiţi taxa de intrare! Parcaţi pe domeniul public al comunei Săcelu, staţiunea aparţine de comună, iar pentru dumneavoastră sunt legi în vigoare. Plătiţi zece lei! Ce, pe plajă nu plătiţi taxă?“, a afirmat edilul Ion Voica.

Turiştii spun că nu se mai întorc în staţiune

Persoanele care au venit la tratament în Staţiunea Săcelu spun că nu li pare corect să plătească taxă de intrare. De fiecare dată când vin la Săcelu, turiştii scot din buzunar zece lei pentru a putea intra pe teritoriul staţiunii şi al bazei de tratament. „Tocmai pentru că nu suntem la Mamaia nu vreau să plătesc nici o taxă. Este scump. Parcă a luat-o razna primarul“, a spus un turist. „E prima şi ultima oară când vin aici. Nici la mare nu am întâlnit o taxă atât de mare. Pe mine mă afectează la buzunar şi n-am să mai vin niciodată dacă se va lua în continuare această taxă de intrare. Să ia o taxă modică, de parcare, dar nu taxă de intrare în staţiune. Autorităţile judeţene nu pot face nimic? Sau acum, că e criză, se pot face astfel de abuzuri?“, a afirmat alt turist.
Conducerea Bazei de tratament se teme că în curând turiştii vor începe să ocolească staţiunea tocmai din cauza taxei de intrare: „Mi se pare aberantă şi îmi goneşte turiştii. Oamenii sunt nemulţumiţi şi eu, sincer, m-am săturat de această situaţie. Nu este corect să le ceri oamenilor să dea zece lei ca să intre“, a spus Nicolae Rotaru, directorul Bazei de tratament Săcelu. Acesta a chemat ieri dimineaţă conducerea Prefecturii Gorj şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, solicitat să rezolve problemele dintre Ion Voica şi Nicolae Rotaru, i-a chemat astăzi pe ambii la o discuţie la sediul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Marcel Romanescu a declarat că Voica a spus că renunţă la taxa de staţiune de zece lei, pentru fiecare autoturism, dar va încasa o taxă de parcare, a cărei valoare nu se ştie, deocamdată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII