Acasă Bani & Afaceri Scurte ştiri

Scurte ştiri

CJ trebuie să disponibilizeze 115 paznici
Deşi Consiliul Judeţean (CJ) Dolj scapă de prevederile OUG 63, ordonanţa ce reformează – mai mult sau mai puţin – administraţia locală, tot ar trebui să concedieze 115 angajaţi ai Direcţiei de Pază din subordinea sa.
Potrivit noilor norme, ce prevăd un paznic la 5.000 de locuitori, consiliul judeţean trebuie să transmită Prefecturii Dolj o organigramă a Direcţiei de Pază cu cel mult 141 de angajaţi. Or, paza din subordinea CJ Dolj numără în prezent 256 de angajaţi, iar în organigramă se regăsesc şi 50 de posturi vacante.
„115 angajaţi de la Pază ar trebui să fie disponibilizaţi. Această direcţie asigură paza tuturor obiectivelor noastre, spre exemplu, paza aeroportului, paza Muzeului de Artă, a tuturor instituţiilor din subordine“, a spus preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. Acesta a adăugat că, în cazul în care numărul de 141 de posturi rămase după restructurare se vor dovedi insuficient, se ia în calcul varianta externalizării serviciului de pază.
În ceea ce priveşte aparatul propriu al CJ Dolj şi instituţiile din subordine ce nu sunt exceptate de la prevederile OUG nr. 63/2010, Prioteasa a afirmat că, în prezent, administraţia judeţeană are 493 de angajaţi faţă de 650, cât îi permite legea într-un judeţ cu o populaţie de 704.000 de locuitori.

Click News

Ministerul Finanţelor bagă mâna în buzunarul Doljului
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, în cadrul unei conferinţe de presă de ieri, a acuzat faptul că Ministerul Finanţelor a luat abuziv 5,75 milioane de lei din bugetul judeţului, bani reprezentând sumele defalcate din TVA pentru drumuri şi pentru echilibrarea bugetelor primăriilor doljene.
„În opinia noastră, este ilegală această tragere pentru că, de fapt, se doreşte trecerea banilor din trimestrul III în trimestrul IV. Banii aceştia nu îi vom mai vedea niciodată. Aceştia bani, conform legii, trebuia să fie luaţi cu acordul fiecărei primării şi fiecărei entităţi pentru că este vorba de un buget care a fost făcut după toate regulile şi un buget care a fost aprobat“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. Acesta a adăugat că, în ceea ce priveşte ordinul Ministerului Finanţelor, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene a depus deja o contestaţie.
„Se aşteaptă un răspuns oficial din partea ministerului. În condiţiile unui răspuns negativ, Uniunea Naţională va acţiona în instanţă ministrul de finanţe pentru aceste încălcări ale legii“, a mai spus preşedintele CJ Dolj.

Dragoş GAVRILĂ

Bani din fondul de rezervă al CJ pentru Moldova
Executivul Consiliului Judeţean (CJ) Dolj a convocat o şedinţă extraordinară mâine pentru a aloca 300.000 de lei din fondul de rezervă pentru judeţele Suceava, Botoşani şi Bacău, afectate de inundaţii. În aceeaşi şedinţă, aşteaptă aprobarea şi proiectul prin care CJ Dolj preia un teren în continuarea Parcului Industrial în schimbul terenului dat Ministerului de Interne pentru realizarea unei unităţi speciale de aviaţie la Aeroportul Craiova, dotată cu elicoptere SMURD.
„A fost o idee să ne îndreptăm către localităţile grav afectate de inundaţii, dar credem că oamenii de acolo de la faţa locului ştiu cel mai bine de ce au nevoie. Am hotărât să ducem banii direct în bugetele judeţelor, câte 100.000 de lei pentru fiecare“, a spus preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
În ceea ce priveşte unitatea specială de aviaţie a MAI, administraţia judeţului cedează o suprafaţă de 2,4 hectare de teren, precum şi o clădire din zona Aeroportului Craiova. „Ministerul de Interne pune la dispoziţia consiliului judeţean, la limita parcului nostru industrial, o suprafaţă de 8,2 hectare. Într-o fază următoare ne vom duce la hotărârea de guvern pentru extinderea parcului. Având în vedere că, în prezent, în parcul industrial, avem un proiect de şapte milioane de euro din fonduri europene pentru a aduce utilităţi, suntem gata să abordăm alt proiect pentru a aduce utilităţile şi pe această suprafaţă de teren de 8,2 hectare“, a declarat Prioteasa.

Dragoş GAVRILĂ
Exit mobile version