10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSuplimentele salariale la CJ Dolj, nelegale

Suplimentele salariale la CJ Dolj, nelegale

Compartimentul juridic al Prefecturii Dolj a decis că hotărârea prin care consiliul judeţean a acordat suplimente salariale în valoare de 140.000 de lei pe lună funcţionarilor din subordine este nelegală. Juriştii guvernului din teritoriu au respins şi hotărârile similare ale Primăriilor Cârcea şi Craiova.

În urmă cu două luni, Consiliul Local Craiova a deschis seria hotărârilor privind acordarea de suplimente în 2010 funcţionarilor publici „suferind“ de pe urma reducerilor salariale în administraţie. În acest caz, suplimentele acordate prin graţia aleşilor locali ar fi fost de 4,7 milioane de lei pentru perioada mai – decembrie. Consilierii şi-au dat acordul, motivaţia fiind că „este evidentă intenţia legiuitorului de a asigura posibilitatea creşterii veniturilor din administraţia publică locală, în funcţie de veniturile proprii ale consiliului local respectiv şi de complexitatea activităţilor desfăşurate în cadrul autorităţilor publice“, după cum s-a exprimat şeful Serviciului resurse umane al primăriei, Ioan Acrivopol. Tot pentru acordarea suplimentelor salariale au votat şi aleşii locali din comuna Cârcea în şedinţa ordinară din mai.
Executivul Consiliului Judeţean (CJ) Dolj nu putea rămâne mai prejos. A propus pe ordinea de zi a şedinţei de luna trecută un proiect similar, prin care „premia“ cu suplimente salariale funcţionarii din aparatul propriu şi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, dar, potrivit anexei 2 a proiectului, şi pe şeful Serviciului de Evidenţă a Persoanelor, directorul Marin Stănică. Scandalul în plenul consiliului şi acuzaţiile de populism formulate de tabăra PDL nu au stopat aprobarea suplimentelor salariale.

Prefectura zice „nu“ suplimentelor

Prefectura Dolj a respins hotărârea Consiliului Local Craiova. „Am întocmit referatul şi probabil că mâine (azi – n.r.) sau cel târziu luni va ajunge oficial şi la consiliul judeţean. Dat fiind faptul că hotărârile au fost fundamentate pe aceleaşi articole din lege, şi hotărârea CJ este nelegală, ca şi cea a Primăriei Craiova. La fel şi în cazul Cârcea“, au explicat juriştii prefecturii. „Deocamdată nu ne-a venit ceva scris de la prefectură, dar am înţeles că hotărârea s-a respins. Nu cred că o să propunem menţinerea acesteia dacă prefectura a dat-o nelegală“, a declarat primarul din Cârcea, Valentin Pupăză. Plenul consiliului judeţean se reuneşte în şedinţă ordinară săptămâna viitoare. Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu vrea să acţioneze instituţia în judecată în situaţia în care consiliul aprobă menţinerea hotărârii. „În cazul în care CJ votează şi aprobă menţinerea hotărârii nelegale, îi acţionez în contencios-administrativ, ca instanţa să dispună anularea“, a declarat Eugen Georgescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU