16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriEuropenii preferă cercetarea în detrimentul sportului

Europenii preferă cercetarea în detrimentul sportului

Aproape 80% dintre europeni se declară interesaţi de descoperirile ştiinţifice şi de progresele tehnologice şi doar 65% de sport. Mai mult de 70% dintre europeni sunt de părere că importanţa cercetării finanţate de UE va creşte pe viitor. 57% cred că oamenii de ştiinţă ar trebui să se străduiască mai mult să îşi facă publică activitatea, iar 66% consideră că guvernele ar trebui să depună eforturi pentru a trezi interesul tinerilor faţă de problemele ştiinţifice, se precizează în noul raport Eurobarometru. Europenii recunosc de departe beneficiile şi importanţa ştiinţei, dar, în acelaşi timp, mulţi îşi exprimă temerile faţă de riscurile pe care le implică noile tehnologii şi puterea pe care cunoaşterea o conferă oamenilor de ştiinţă.
La nivelul UE, 61% din populaţie se consideră extrem sau suficient de bine informată despre descoperirile ştiinţifice şi progresele tehnologice. După părerea a 74% dintre cetăţeni, cercetarea efectuată în colaborare cu UE şi finanţată de Uniunea Europeană va deveni din ce în ce mai importantă. Sondajul arată că europenii sunt optimişti în ceea ce priveşte ştiinţa şi tehnologia – 75% dintre respondenţi sunt de acord sau tind să fie de acord cu faptul că, mulţumită ştiinţei şi tehnologiei, generaţiile viitoare vor beneficia de mai multe oportunităţi.
Europenii au o părere pozitivă despre efectele implicării mai profunde a tinerilor în aspectele ştiinţifice, dar resimt ca fiind insuficientă acţiunea guvernelor pentru stimularea unui interes mai larg.
Acest sondaj special Eurobarometru a fost efectuat în 32 de ţări europene (cele 27 de state membre ale UE, plus Islanda, Croaţia, Norvegia, Elveţia şi Turcia), prin intermediul unor interviuri directe, fiind intervievate 31.243 de persoane.

Sursa: Consiliul Europei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS