11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBiblioteca din vacanţă

Biblioteca din vacanţă

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ va desfăşura, în perioada 1 iulie – 31 august, proiectul „Biblioteca din vacanţă“. Copiii cu vârste între 7 şi 12 ani vor avea ocazia să descopere în această perioadă tainele desenului, ale teatrului şi filmului, dar şi să-şi însuşească unele cunoştinţe de limba engleză.

Atelierele de desen, de teatru, de engleză, „Micul Cinefil“ îşi vor deschide porţile pentru copiii craioveni, în cadrul Bibliotecii Judeţeane „Alexandru şi Aristia Aman“, joi, 1 iulie, la ora 10.00. În fiecare zi de luni până joi, timp de două ore, micuţii vor renunţa la tobogane şi leagăne şi se vor lăsa prinşi în mirajul desenului alături de profesoara Ioana Flueraşu, la fel cum aceia care vor să exploateze lumea teatrului o vor face sub îndrumarea actriţei Teatrului „Colibri“, Oana Stancu. Micuţii cinefili vor putea participa în sala audio-video a bibliotecii la vizionări de filme de animaţie cu caracter educativ, filme artistice documentare din cadrul seriei Discovery, dobândind în acelaşi timp cunoştinţe generale şi descoperind misterul care se ascunde în arta şi cultura cinematografică.
Pe de altă parte, iubitorii de limbă engleză se vor putea familiariza cu vocabularul acestei limbi, vor învăţa noţiuni de gramatică, se vor prinde în jocuri interactive, dezvoltându-şi abilităţile de comunicare. Le vor îndruma paşii în cadrul atelierului de limbă engleză profesorii Mădălina Băileşteanu şi Irina Pănescu.
Programul „Biblioteca de vară“ este realizat cu sprijinul International Research & Exchanges Board (IREX) România şi finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates. „Scopul proiectului este acela de a dezvolta abilităţile comunicaţionale ale copiilor, stimularea iniţiativei personale, indiferent de categoria socială din care provin. Desfăşurarea unui astfel de proiect în cadrul bibliotecii judeţene vine în sprijinul dezvoltării laturii educaţionale, cunoscut fiind faptul că parteneriatul bibliotecă – utilizator (părinte) stimulează interesul pentru lectură al copiilor, ei dobândind în timp experienţă în informare şi comunicare.
«Biblioteca din vacanţă» este un proiect câştigat de Biblioteca Judeţeană «Aman»în cadrul Concursului de Participare Comunitară, şi va fi locul unde estimăm că peste 100 de copii pot învăţa să dezvolte relaţii sociale şi unde, nu în ultimul rând, se vor distra“, a precizat Rodica Păvălan, şefa Serviciului Relaţii cu Publicul al bibliotecii judeţene. Cursurile pentru copii sunt gratuite. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII