SIF 5, imună la condamnarea lui StaicuCondamnarea nedefinitivă a preşedintelui Dinel Staicu la patru ani de închisoare cu executare nu a afectat cotaţiile SIF. Dimpotrivă, cotaţiile SIF 5 au crescut cu aproape 6%, valoarea tranzacţiilor de ieri fiind de 1,9 milioane de euro.

Condamnarea preşedintelui SIF Oltenia, Dinel Staicu, la patru ani de închisoare cu executare de către instanţa de fond a Judecătoriei Sectorului 4, în dosarul BIR, nu va avea efecte economice pe piaţa de capital, sunt de părere reprezentanţii societăţii de investiţii financiare. „Decizia judecătoriei nu este definitivă, ci cu apel în zece zile de la comunicare. Până atunci, funcţionează prezumţia de nevinovăţie. Eu cred că investitorii sunt maturi, ştiu că este vorba despre altceva, în nici un caz această hotărâre nu poate să afecteze performanţa de la SIF 5“, a spus Teodor Buzatu, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al SIF Oltenia. Instanţa l-a condamnat pe Dinel Staicu la patru ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată. Totodată, instanţa i-a interzis preşedintelui SIF Oltenia şi unele drepturi, cum ar fi cel de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Staicu a fost obligat la plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 40.000 de lei şi la plata a opt milioane de lei (1,9 milioane de euro), alături de ceilalţi inculpaţi, Radian Răceală, Viorica Duţu şi Ion Popescu – fostul preşedinte al BIR. Sentinţa judecătoriei nu este definitivă, ci au apel în zece zile. În acest proces au fost citaţi ca martori Tudor Ciurezu, vicepreşedinte al SIF Oltenia, şi Vasile Şalapa – fostul preşedinte al SIF, actual membru în CA.

Cotaţiile SIF au crescut


Ştirea condamnării nedefinitive a lui Dinel nu a avut ieri efecte pe piaţa de capital. Titlurile SIF 5 s-au apreciat chiar cu 5,69% faţă de începutul şedinţei. Ultimul preţ oferit a fost de 1,3 lei/acţiune, valoarea totală a tranzacţiilor de ieri fiind de aproape opt milioane de lei (1,9 milioane de euro).

Unele voci susţin că această ştire ar fi un motiv pentru vechiul rival al lui Staicu, Cătălin Chelu, de a repune pe tapet problema demiterii acestuia de la şefia SIF. „Eu îmi menţin cele spuse, că el nu ar trebui să se afle la şefia SIF Oltenia. Dar aştept reacţia CNVM, ei ar putea să ceară opinia acţionarilor în acest caz“, a spus Cătălin Chelu, care pare să fi îngropat securea trecutelor războaie cu Dinel. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) nu a avut ieri un punct de vedere asupra acestui subiect. Experţii în legislaţia pieţei de capital spun însă că hotărârea judecătorească nu va avea efecte de acest gen: „Constituţia României spune că există prezumţia de nevinovăţie, pentru că nu există o condamnare definitivă. În consecinţă, nu se impun nici un fel de măsuri, până la definitivarea procesului“.Comenteaza acum

3 Comentarii

 1. ATANASIE said:

  stimaţi cetăţeni :- ca un devotat român care cunosc Mafia care o conduce Dinel Staicu ,,SIF 5 OLTENIA,, împreună cu anumite organe ale statului Român ,EU vă rog frumos să vă gîndiţi bine la ceea ce vă comunic deoarece VOR să vă pună mîna pe SUMELE DE BANI ale acţiunilor şi să rămîneţi cu ,, buza umflată ,, aşa cum sa întîmplat şi cu ,, CARITASUL ,, . JOS TOATĂ MAFIA ,,SIF 5 OLTENIA ,, CONDUSĂ DE DINEL STAICU ŞI DOSITOARE ORGANE ALE STATULUI ROMÂN.

 2. Kovacs said:

  Dinel Staicu si banditul de Salapa impreuna cu Directorul Nitu de la S.C.Altur Sa Slatina , au privatizat fraudulos Altur Slatina pe care au jegmanito practic de zeci de milioane de EURO.
  Si fostul ofiter de securitate Buzatu care este in CA Sif 5 Oltenia nu este strain de aceasta mega afacere.Alo DNA .. se aude?

 3. DNA said:

  Dormiti linistiti, SIF Oltenia lucreaza pt voi! Bai fratilor, mergeti si luati-va banii ca astia va lucreaza. Un alt tun dat pulimii. DNA-ule, te trezesti doar la comanda?

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 17 iunie 2010

Actualitate

» Craiova bordurată
» 2,2 milioane de lei pentru panouri solare
» Dinel Staicu, suspendat din funcţia de preşedinte al SIF Oltenia
» Un român a murit şi alţi doi au fost grav răniţi într-un accident în Bulgaria
» Glăvan, cercetat de Investigarea Fraudelor
» Firmele de construcţii dau în judecată primăriile pentru lucrările neachitate
» Dinel, puşcărie pe bani grei
» Comisia de învăţământ a Senatului propune învăţământ obligatoriu de 11 clase sau până la 18 ani
» Tir cu calorifere, încărcat cu… tutun

Local

» Depăşire fatală
» Percheziţii la palestinieni
» Arestări pentru infracţiuni cu carduri la nivel internaţional
» Proprietar în stare gravă după explozia apartamentului
» Grupul Roşianu, turnat de concurenţă
» Medici de familie cu permise de conducere a calculatorului
» Saună în saloanele Spitalului Judeţean din Turnu Severin
» Contex de vară, un târg cu preţuri de producător

Dolj

» Încălţăminte şi haine contrafăcute descoperite în vamă
» Protest pe macara
» Elevii pot să se distreze în Tabăra Săcelu

Gorj

» A furat bijuteriile unei tinere
» CJ Gorj nu vrea să preia spitalele cu tot cu datorii
» Două proiecte cu finanţare europeană pentru Gorj

Sport

» Ţicleni şi Sopot rămân la judeţ
» Stanca şi Păcurar, la Steaua
» Lansare de carte la Corabia
» De ce n-a venit Piţi
» Pandurul Cardoso, spre Universitatea
» Bute nu şi-a pierdut speranţa
» Stejarii au surclasat Argentina
» Tecău, Copil şi Gârd, victorioşi
» Kuzneţova, mai bună ca Sorana
» Dulgheru, Halep şi Niculescu au confirmat
» Încă o şansă de promovare
» Elveţienii au calmat „Furia roşie“
» Trei puncte pentru Chile
» Franţa caută primul succes la CM

Bani & Afaceri

» SIF 5, imună la condamnarea lui Staicu
» Investiţie de peste un milion de euro pentru aderarea la spaţiul Schengen
» Reţete de cheltuit corect fondurile
» Ultimul meu clopoţel
» Misiune contracronometru – SMURD

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» Ridurile, o amintire!
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei

Opinii

» Nervii domnului Iliescu

Top