21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSe ascute lupta pentru ciolan în PNL Gorj

Se ascute lupta pentru ciolan în PNL Gorj

Liberalii care au rămas în partid după plecarea lui Dan Ilie Morega au declanşat o luptă internă pentru putere, organizându-se în mai multe grupuri care vor să se afirme înainte de anunţarea datei alegerilor. Între timp, preşedintele interimar al partidului, deputatul de Dolj, Ionuţ Stroe, are o misiune grea, de a-i împăca pe cei şase care vor scaunul de şef.  

Filiala judeţeană a PNL Gorj fierbe la propriu şi la figurat: în primul rând din cauza caniculei, dar şi din cauza spiritelor care s-au încins după demisia deputatului Dan Ilie Morega. Fostul lider era dat ca învingător sigur şi urma să îşi adjudece cel de-al doilea mandat în fruntea organizaţiei judeţene, însă a pierdut sprijinul liderilor de la centru, în frunte cu susţinerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Nedorind să ocupe un loc secund în ierarhia organizaţiei locale, Dan Ilie Morega a ales să plece din partid şi să treacă în rândul parlamentarilor independenţi. Odată cu plecarea lui Dan Ilie Morega de la şefia PNL Gorj, partidul s-a împărţit în mai multe grupuri care doresc să câştige alegerile ce urmează să fie organizate până în toamnă. Un mandat în acest sens a primit din partea conducerii centrale a partidului deputatul doljean Ionuţ Stroe, numit preşedinte interimar al PNL Gorj pe o perioadă de trei luni.

Candidaţi peste candidaţi

Cu toate că înainte ca Dan Ilie Morega să plece din PNL Gorj nu îşi manifestaseră interesul pentru postul de preşedinte al Organizaţiei Judeţene, în prezent mai mulţi liberali au început să îşi manifeste public dorinţa pentru postul de şef al liberalilor locali. Doi dintre candidaţii la preşedinţia partidului se cunosc oficial încă de pe vremea în care Dan Ilie Morega conducea filiala. Este vorba de fostul vicepreşedinte Gheorghe Orzan, cooptat în prezent în biroul interimar de conducere al PNL Gorj, precum şi medicul Iuliana Iliescu, preşedinta PNL Prigoria. Pe de altă parte, liderul PNL Târgu Jiu, Dian Popescu, nu şi-a ascuns nici el dorinţa de a deveni preşedinte al Organizaţiei Judeţene la următoarele alegeri. Acesta consideră că principalele sale atuuri sunt recenta câştigare a alegerilor pentru şefia PNL Târgu Jiu, dar şi faptul că este un om de afaceri cu suficiente disponibilităţi financiare.

Primarul din Cărbuneşti vrea şi el

Nici primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, nu ar refuza funcţia de preşedinte şi a anunţat că este dispus să se implice în campania electorală pentru alegerile din PNL Gorj. Mazilu susţine că anumiţi colegi de partid nu văd cu ochi buni intenţia sa de a candida. Unul dintre aceştia este primarul din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, care ameninţă chiar cu plecarea din PNL, dacă Mihai Mazilu va deveni şef al liberalilor gorjeni: „Ştiam că anunţul meu de a candida la şefia partidului nu o să-i bucure pe unii dintre colegii mei. Este democratic ca într-un partid să existe mai mulţi candidaţi şi să câştige cel care prezintă cel mai bun program şi, implicit, cel care obţine cele mai multe voturi din partea delegaţilor“, a menţionat edilul Mihai Mazilu. Totodată, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, este şi el în cărţi pentru a deveni preşedinte al PNL Gorj. Angheloiu nu a făcut un secret din faptul că îşi doreşte preşedinţia partidului. Ultimul înscris pe lista candidaţilor este ex-vicepreşedintele liberalilor gorjeni, Ion Crăciunescu, şi unul dintre apropiaţii lui Dan Ilie Morega. În total, şase candidaţi vizează şefia PNL Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS