11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Fumătoare la trei ani
La doar trei ani, o fetiţă din China este pur şi simplu dependentă de ţigări şi reuşeşte să bea, fără prea mari eforturi, în jur de trei pahare de bere dintr-o dată. Aceste vicii ale fetiţei au apărut după ce aceasta a fost lovită de o maşină, în urmă cu un an. Ya Wen trăieşte într-un adăpost improvizat, împreună cu părinţii ei. Familia fetei trăieşte din gunoaie, colectând resturi pe care apoi le vinde în Huizhou, provincia Fujian, sudul Chinei. Viaţa fetei s-a schimbat după un teribil accident de maşină. Micuţa traversa strada, şoferul nu a văzut-o, iar în urma impactului a fost aruncată câţiva metri, lovindu-se grav la cap. Deşi rănile s-au vindecat, fetiţa a rămas dependentă de alcool şi ţigări. „Prima dată am găsit-o fumând în toaletă. Găseam adesea mucuri de ţigară în toaletă, dar credeam că sunt ale soţului meu“, a povestit mama fetei. În ciuda faptului că părinţii i-au explicat că fumatul îi distruge sănătatea şi i-au interzis să mai pună gura pe ţigară, Ya Wen nu a renunţat şi fie fură ţigări de la tatăl său, fie merge la magazine şi cere vânzătorilor tutun pe datorie. Doctorii de la spitalul din Huizhou cred că acest comportament s-ar putea explica prin faptul că rănile produse la cap i-au creat fetei o deviere comportamentală. În acelaşi timp însă, alt medic este de părere că fetiţei pur şi simplu îi place să-i imite pe adulţi.

Evadare din iubire pentru internet
Mai mulţi tineri chinezi, toţi dependenţi de internet, au evadat din clinica unde îşi tratau acest viciu, din cauza programului draconic la care erau supuşi. Cei 14 fugari, cu vârste cuprinse între 15 şi 22 de ani, erau obligaţi să se trezească la 5.00 dimineaţa şi urmau un program de exerciţii dure. Înainte să evadeze, tinerii şi-au legat instructorul de pat şi s-au îmbrăcat în tricouri de camuflaj. Din păcate pentru ei, cei 14 au fost prinşi rapid, pentru că n-au putut să plătească taxiurile. Clinicile pentru vindecarea dependenţei de internet sunt o afacere profitabilă în China, o ţară unde aproximativ 24 de milioane de adolescenţi au recunoscut că nu se pot dezlipi de ecranul monitorului. Tinerii internaţi aici sunt supuşi unui regim cazon, cu două ore de exerciţii fizice pe zi, cursuri de caligrafie şi filosofie. În ultima perioadă însă, eficienţa acestor clinici a fost pusă sub semnul întrebării, după ce un adolescent de 15 ani, dependent de internet, a fost omorât în bătaie.

Păpuşile Muppets revin pe marile ecrane
Celebrele păpuşi Muppets revin pe marile ecrane anul viitor, de Crăciun. Potrivit tgcom.it, regia peliculei va fi semnată de James Bobin, iar scenariul a fost scris de Nicholas Stoller şi Jason Segel. De altfel, acesta din urmă va face parte şi din distribuţia noului lungmetraj.
Pentru moment, subiectul filmului este ţinut secret, singurele amănunte ştiute fiind rolul lui Segel şi scopul personajului său de a-i reuni pe The Muppets. Păpuşile Muppets au fost create de cineastul Jim Henson în anii ‘60, iar în 2004 drepturile asupra lor au fost cumpărate de compania Disney. Celebrele păpuşi nu sunt la prima aventură pe marile ecrane. De-a lungul anilor, au fost realizate mai multe lungmetraje Muppets pentru marele ecran, dintre care amintim „The Muppets Take Manhattan“ sau „Muppets from Space“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS