12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRecensământ agricol de frica amenzilor

Recensământ agricol de frica amenzilor

Primarii din Gorj, aproape total dezinteresaţi de recensământul agricol de anul viitor, au fost mobilizaţi în cele din urmă la prefectură, după ce au fost ameninţaţi cu amenzi.

Edilii din Gorj au fost cu greu mobilizaţi să participe la instruirile organizate la prefectura judeţului pe tema recensământului de anul viitor. Numai după ce au fost ameninţaţi că vor fi amendaţi şi chiar s-a trecut la fapte din acest punct de vedere, primarii şi secretarii de primării au decis că este cazul să se prezinte la instruirea care a avut loc ieri la sediul Instituţiei Prefectului. Cu toate că au ajuns la întâlnirea cu prefectul, câţiva dintre cei aflaţi în Sala C au profitat de prilej şi au moţăit în scaune, s-au delectat cu ziarele sau au comentat pe marginea ultimelor ştiri din politica locală şi din lumea mondenă. Acţiunea derulată ieri la prefectură a făcut parte din Planul general de organizare şi efectuare a Recensământului General Agricol 2010. Celor prezenţi la instruire le-au fost prezentate conţinutul şi modul de completare a celor patru tipuri de formulare necesare activităţilor de delimitare a teritoriului localităţilor în sectoare şi secţii de recensământ.

Nu trebuie să mai schimbe numele străzilor

Prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei, a încercat din nou să îi convingă pe reprezentanţii primăriilor că recensământul este obligatoriu şi nimeni nu se poate sustrage de la implicarea într-un astfel de proces. „Efectuarea corectă a recensământului agricol este foarte importantă, de aceea vă cerem multe situaţii. Vreau să înţelegeţi că facem aceste solicitări nu pentru că vrem noi, ci pentru că sunt necesare. Sunt legi pe care le respect şi eu, şi dumneavoastră. Ne apropiem de acţiuni grele şi trebuie să le facem cu responsabilitate. Procedura de stabilire a numărului de sectoare şi secţii de recensământ a fost dusă la îndeplinire de Direcţia de statistică. La delimitarea acestui număr s-a ţinut seama de prevederile din normele privind împărţirea localităţilor în sectoare şi secţii de recensământ aprobate de Comisia Centrală, prin care se precizează că un sector de recensământ se constituie din 180-200 de gospodării individuale, iar o secţie, din cinci-şapte sectoare. Atragem atenţia că este obligatorie încadrarea în numărul de sectoare alocate şi numai în cazuri cu totul deosebite, cu motivaţii întemeiate, se poate apela la sectoarele de rezervă. Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1502/2009 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor din România în anul 2011, în perioada iulie 2010 –  martie 2011, autorităţile administraţiei publice locale nu mai efectuează schimbări de denumiri ale străzilor sau renumerotări ale clădirilor“, a precizat Vasile Liviu Andrei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU