5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPubela nouă cere colectare selectivă

Pubela nouă cere colectare selectivă

Serviciul Public de Salubritate (SPS) le mai „livrează“ craiovenilor, începând cu această lună, 1.250 de europubele în speranţa că locuitorii Băniei vor colecta selectiv gunoiul.  Acţiunea nu este nouă, dar încercările anterioare nu prea au avut succes, pe de o parte din cauza lipsei de interes a populaţiei, iar pe de altă parte chiar maşinile de salubritate strâng la grămadă resturile menajere, acestea ajungând să fie resortate la groapa de la Mofleni. De această dată, se încearcă selectarea măcar a peturilor şi a hârtiei, fiindcă Serviciul de Salubritate deţine de două luni o presă de balotare, urmând ca peturile colectate să fie vândute de Salubritate firmelor interesate, ceea ce ar aduce bani în contul serviciului.
Împreună cu cele 1.250 de europubele, Salubritatea a mai achiziţionat şi 100 de eurocontainere, care vor fi destinate asociaţiilor de locatari din zonele centrale ale oraşului, A.I. Cuza sau Calea Bucureşti. „Serviciul nostru a achiziţionat 1.250 de europubele de 240 şi de 120 de litri şi 100 de eurocontainere. Cele de 240 de litri au un preţ de 86,4 lei bucata, iar cele de 120 de litri costă 55,79 lei. În urma licitaţiei a fost ales preţul cel mai mic, iar firmele furnizoare sunt SC Grădinaru Bucureşti şi Europlast Oradea. Costul unui eurocontainer este de 871,25 lei“, a precizat Dan Petre, directorul adjunct al SPS Craiova.
Craiovenii care locuiesc la case vor primi, pe lângă pubelă, şi unul sau doi saci în care să colecteze peturile.  „Colectarea selectivă a deşeurilor în Craiova este încă la un nivel foarte scăzut şi se bazează mai mult pe voluntariat. Cum pentru 2020 avem drept scop reutilizarea şi reciclarea a 50% din masa totală de gunoi, încercăm să obişnuim din timp populaţia cu această strategie de colectare selectivă“, a mai precizat Dan Petre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII