Încrederea consumatorilor europeni a scăzut în mai

Autori


Încrederea consumatorilor europeni a scăzut neaşteptat în luna mai, în timp ce ritmul de creştere a inflaţiei din Zona euro a încetinit, pe fondul evoluţiei crizei datoriilor de stat, informează un raport de ieri al Comisiei Europene (CE). Deşi percepţia investitorilor din sectorul financiar asupra evoluţiei cererilor din ultimele luni s-a îmbunătăţit, aceştia s-au declarat pesimişti în legătură cu viitorul sectorului de afaceri din Uniune, se menţionează în raport. În acest context, un raport preliminar publicat tot ieri de Biroul European de Statistică, informează că rata inflaţiei din Zona euro ar putea fi de 1,6% în luna mai 2010.

Moneda unică a continuat să se aprecieze ieri în faţa dolarului american, după publicarea raportului Comisiei, crescând cu 0,3%, la valoarea de 1,2306 dolari la ora 10.21, la Londra, informează Bloomberg.

În timp ce încrederea investitorilor din sectorul industrial a continuat să se îmbunătăţească, toate celelalte sectoare ale economiei au înregistrat o scădere a încrederii investitorilor, atât în Zona euro, cât şi în întregul bloc comunitar.


Încrederea consumatorilor a scăzut până la -18% în luna mai, faţă de -15% în aprilie, atât în Zona euro, cât şi pe ansamblul UE. Încrederea investitorilor din sectoarele de comerţ cu amănuntul, construcţii şi servicii industriale a scăzut şi ea, în timp ce încrederea investitorilor din sectorul industrial a crescut uşor, de la -7% în aprilie, la -6% în luna mai a acestui an, conform raportului CE.

  Cele mai mari scăderi ale încrederii consumatorilor s-au înregistrat în sudul Europei şi în Marea Britanie, dar încrederea a scăzut şi în rândul consumatorilor germani şi francezi. Singurii mai optimişti în privinţa viitorului preţurilor şi a economiei în general, au fost consumatorii olandezi, mai specifică raportul CE.


Comenteaza acum

5 Comentarii

 1. ioooo said:

  ba vezi sa nu cand trebuie sa reduci deficitul cu care ai mascat criza e nasol ,foarte nasol ,pt cine nu stie deficitul bugetar se masoara ca procent in pib deci daca ai deficit sa zice 8,3%(cazul RO) si economia pica cu 7,1% inseamna ca picajul real e peste 15% ,ai luat 8,3% din pibul viitor si l-ai bagat in prezent si ti-a dat -7 % :)) hilar de fapt peste tot in lume asta a fost masura principala a mascarii crizei in unele parti merge ,tarile imprumutate decent si care au folosit banii in masuri concrete iasa din criza ,grecii de ex au pus-o o sa aiba cel putin 3 ani de scadere economica ,astia au fost nesimtiti rau adik au tiparit deficit de 13,6 ca sa scada cu 2,8% in 2009 mascand criza si acum ca sa-l reduca sub 3% pana in 2013 acumuleaza la datorii si o sa aiba 3 ani de scadere economica ,extraordinare masuri si daca te uiti in ce s-au dus banii te crucesti ca si in RO.

 2. trotineta Fraud said:

  ce “incredere” bah?!! Cine a inventat cuvintul asta ca in iEpoca de Aur nu era! Se numeste “saracie”!!! Capitalismul si sistemul bancar fractional! Moarte sigura!

 3. ioooo said:

  trotineta mare dreptate ai ,traim cel mai mare furt din istorie ,au renuntat la etalonul aur tocmai pt a tipari bani fara numar fara nimik in spate ,ca cika asa opresc criza cu masuri de stimulare a economiei prin deficite bugetare imense si schema va merge destul timp pana si cele mai puternice economii vor strange atatea datorii (in hartii bineinteles) incat matematic vor ajunge ca grecii in imposibilitatea de a le putea platii si apoi baietii nush ce vor face poate vor baga alta schema ,poate nici ei habar n-au poate se sfarseste capitalismul e greu de spus insa e clar traim cel mai mare furt din istoria omenirii cu consecinte dezastruoase pentru populatia de rand .

 4. to`arashul Matrics said:

  stai sa ajungem ca americanoizii: nu mai ajunge PIB-ul nici sa platim dobinzile si trebuie facut un alt imprumut doar pentru dobinzi! Inca nu am dat o tura prin massmedia romanoida da` poate imi spuneti voi cine a avut curajul sa macane despre ultimul “incident” al israelienilor! :))) Daca erau iranienii?!!! :))))

 5. mamucika di Germania said:

  Pai cica “Încrederea consumatorilor europeni scăzut neaşteptat (…),dar încrederea a scăzut şi în rândul consumatorilor germani”, deoarece…ghici ciuperca ce e? Bai fire-ai sa fi de matrice! Iar le deschizi ochii? Lasa-i bai in pace sa toarca acolo in hibernare…

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 1 iunie 2010

Actualitate

» Europubele pentru craioveni
» Craiova: Andrei Lazăr nu iese din arest
» Peste 20 de milioane de euro pentru “Prima Casă”
» Mesaj către fumători, semnat Moartea
» Penitenciarele, în grevă
» Protestul de la Casa de Pensii Dolj, la Tribunal
» Se pune de târg
» Grevă în Sănătate
» Afacerile PDL – prin rude şi prieteni
» Şeitan: Dacă măsurile vor fi luate, se poate reveni la nivelul actual al pensiilor şi salariilor
» Belgienii, în spatele Electroputere Shopping Center
» Preotul din Osica de Sus, implicat într-un accident mortal
» Scurte ştiri
» Olt: Jandarmii, “inspectaţi” de copii
» Solidaritate cu protestarii, în majoritatea instituţiilor bugetare din Gorj
» Uite greva, nu e greva
» 200 de disponibilizaţi la Avioane Craiova
» Craiova: Autoshow Oltenia şi Salonul Financiar se vor reprograma

Local

» Parcare de „bizon“
» Guvernanţii, fluieraţi de pensionari
» Bacul a avut loc, în ciuda protestelor
» Conducerea Spitalului din Slatina, demisă
» Ţigări de contrabandă printre portocale
» Decodează limbajul trupului
» Diaconul semnelor

Gorj

» Profesorii, ameninţaţi cu pierderea locului de muncă
» Trăiesc din arta tradiţională
» Aproape 50 de ani la catedră

Sport

» „Cupa Doljului“ la minifotbal
» Remize la juniori
» Pandurii activează planul „B“
» Piţurcă nu vine, Stoica nu a fost contactat…
» Niculescu, în turul trei la dublu
» Cadanţu, victorioasă
» Iordănescu îi dă lecţii lui Lucescu Jr.
» Hagi, în Top 100 la CM
» Bayern şi Rangers, cumpărate de mafie
» Stângă trage de timp
» Voleibalistele române merg la turneul final

Bani & Afaceri

» Încrederea consumatorilor europeni a scăzut în mai

Magazin

» Ia te uită!
» Horoscop
» Scurte ştiri
» Varza murată, un aliment – minune
» Cocteil Bloody Mary pentru orice petrecere
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia

Top