13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCei mai buni în drept şi cultură francofonă

Cei mai buni în drept şi cultură francofonă

Doi studenţi craioveni au câştigat locul I la concursul internaţional de drept şi cultură generală francofonă, „Inter’cours JuriLyon“, aflat la cea de-a III-a ediţie.

Ioana Şerban şi Alexandru Stoian s-au clasat pe primul loc la concursul  internaţional „Inter’cours JuriLyon 2010“, ce reprezintă unul dintre rezultatele colaborărilor iniţiate de profesorul Ionel Buşe, de la Universitatea din Craiova, cu universităţi franceze. „Inter’cours JuriLyon“ este un concurs internaţional de drept şi cultură generală francofonă desfăşurat sub patronajul profesorului universitar de drept Hugues Fulchiron, rector al Universităţii Lyon III, şi este organizat de Facultatea de Drept Lyon III în parteneriat cu instituţii ale francofoniei de la Lyon. La acest concurs participă studenţi din ţări francofone, atât din Europa, cât şi din Asia şi Africa. „România, respectiv Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept, a participat pentru a doua oară. Anul trecut, echipa alcătuită din Irina Lazăr şi Roxana Albăstroiu s-a calificat în finala de la Lyon, după preselecţia care a avut loc la Universitatea din Craiova (din zece echipe participante), ocupând locul al II-lea după echipa Camerunului“, a precizat prof. univ. dr. Ionel Buşe, organizator al „Inter’cours JuriLyon“.

Echipa României a obţinut cel mai mare punctaj

Echipa câştigătoare de anul acesta a preselecţiei de la Universitatea din Craiova, alcătuită din studenţii Ioana Şerban şi Alexandru Stoian, a participat la finala de la Lyon alături de reprezentantele Camerunului, Cambodgiei, Egiptului şi Beninului (primele cinci ţări în ordinea punctajului obţinut la preselecţie), cheltuielile fiind suportate de organizatori. După trei probe dificile desfăşurate pe 18, 19 şi 20 mai (Prix du Champion, Revue de Presse, Le Grand Débats), echipa României a obţinut cel mai mare punctaj. „Juriul, mereu altul pentru fiecare probă, a fost format din profesori de la Universitatea Jean Moulin, Lyon III, Facultatea de Drept, reprezentanţi ai  Francofoniei şi ai Consiliului General din regiunea Rhône-Alpes“, a adăugat Ionel Buşe. Premiul I a constat în diploma acordată de ADDPF, cărţi fundamentale în domeniul dreptului şi un sejur în Franţa de o săptămână, dar şi posibilitatea continuării studiilor la universitatea franceză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII