Acasă Bani & Afaceri Scurte ştiri

Scurte ştiri

Prefectul vrea listă cu evazioniştii
Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a cerut, la ultima şedinţă cu şefii de deconcentrate, ca în cel mai scurt timp să îi fie prezentată o listă cu principalii evazionişti din judeţ. Andrei a declarat că are semnale că în mai multe primării o parte din ajutoarele sociale nu s-ar fi acordat legal. „Ştiţi foarte bine că dacă am ajunge la 70-80% cu colectarea banilor la buget, România ar scăpa mai repede din criză. Trebuie să ne facem datoria şi să diminuăm numărul evazioniştilor din judeţul Gorj, pentru că din informaţiile pe care le am suntem pe podium. Vreau un raport cu cei mai mari evazionişti din judeţ. Prioritatea este colectarea de fonduri şi respectarea legii. Nu avem alte priorităţii“, a declarat Vasile Liviu Andrei. Unul dintre participanţii la şedinţă a precizat că nu s-ar mira ca într-o zi prefectul să solicite şi o listă cu principalii corupţi din judeţ.

Eugen MĂRUŢĂ

 

Reduceri de cheltuieli la agricultură
Conducerea Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj este decisă să pună în aplicare ordinul ministrului agriculturii de a reduce din cheltuieli. Începând cu luna iunie, cheltuielile instituţiilor publice vor fi cu 25% mai mici ca urmare a deciziei guvernului de a reduce cheltuielile din sectorul public.
Potrivit lui Aurel Tomescu, directorul DADR Gorj, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale a emis un ordin privind cuantumul reducerilor de cheltuieli pentru aparatul central.
„Din luna iunie, se vor reduce cu 25% toate sumele alocate în 2010 pentru convorbiri telefonice, achiziţii de mobilier de birou, obiecte de inventar, consumabile şi rechizite, deplasări interne şi externe, chirii. Vom reduce şi cheltuielile alocate pentru carburantul auto necesar deplasării cu autoturismele de serviciu. Plafonul de consum se va diminua la 100 litri/lună pentru fiecare autoturism de care dispun angajaţii instituţiei. Pentru autoturismele utilizate în desfăşurarea activităţilor specifice, de control, gestiune economico-administrativă, consumul de carburant se va reduce“, a spus Aurel Tomescu. Este foarte posibil ca un sfert din personal să fie trimis acasă.

Eugen MĂRUŢĂ

Avarie la reţeaua de apă
Locuitorii din Târgu Jiu au presiune scăzută la robinete, după ce conducta de alimentare de la Bârseşti a fost avariată. Reţeaua de apă din zonă este veche de peste 40 de ani şi a cedat la sfârşitul săptămânii trecute. Aparegio a început lucrările de reparaţii, însă acestea sunt complexe şi nu se cunoaşte cu exactitate data la care presiunea apei în oraş va reveni la normal. Reţeaua de apă va intra într-un program de reabilitare cu fonduri europene.

Eugen MĂRUŢĂ

Vlădescu se plânge de contrabanda cu usturoi chinezesc
Pe lângă contrabanda cu ţigări, ne mai confruntăm cu un tip nou de contrabandă: cea cu usturoiul chinezesc. „Este adus, de regulă, din China până în Moldova, ca să nu plătească aici toate taxele. Din Moldova se aduc câte două-trei lădiţe de usturoi de către cărăuşi, acestea ajungând la fabricanţii de mezeluri care le includ în ciclul de producţie“, a declarat ieri ministrul Vlădescu.
El a admis că, din punct de vedere al contribuabilului, produsul finit este mai ieftin, dar, din punct de vedere al evaziunii, usturoiul poate deveni o problemă.
„În Germania sau în alt stat european nu veţi găsi aceste forme de evaziune. Neamţul preferă să fie corect şi să cumpere totul legal. E şi o chestiune de mentalitate“, a mai spus Vlădescu.
Ministrul a făcut aceste observaţii într-o discuţie degajată cu ziariştii principalelor agenţii de presă şi ziare, în contextul unei discuţii despre modul în care finanţele vor să combată evaziunea fiscală.  

Hotnews
Exit mobile version