10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRomânia poate renegocia contractul cu FMI

România poate renegocia contractul cu FMI

Preşedintele Băsescu a declarat ieri că scrisoarea suplimentară la acordul cu FMI va fi discutată în Consiliul Economic şi Social (CES) şi că oricând se pot relua negocierile cu partenerii internaţionali, precizând că este însă o chestiune de timp în care România trebuie să spună cum va reduce cheltuielile bugetare.
„Oricând se poate relua negocierea, orice se poate renegocia, dar vreau să ştiţi că este şi o chestiune de timp şi, oricum, trebuie să răspundem cum reducem cheltuielile bugetare“, a spus Băsescu, într-o scurtă declaraţie de presă după întâlnirea între guvern, sindicate şi patronate, întrebat fiind cum a primit propunerea ca unele măsuri cu Fondul să fie renegociate.
Şeful statului a menţionat că este prima dată când acordul este distribuit în avans sindicatelor, patronatelor şi partidelor politice pentru observaţii. De asemenea, el a mai precizat că scrisoarea suplimentară către FMI trebuie discutată şi avizată în CES, care e structura legală.
Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ieri, după discuţiile între executiv, sindicate şi patronate, că preşedintele Traian Băsescu a cerut ca scrisoarea suplimentară cu FMI să nu fie validată de guvern până nu va fi discutată în Consiliul Economic şi Social.
Hossu a spus că discutarea documentului va avea loc vineri, la ora 10.00, în CES. Dacă scrisoarea suplimentară cu FMI va fi modificată în urma propunerii sindicatelor şi patronatelor, aceasta va fi reformulată, iar o delegaţie a FMI trebuie să revină în România pentru discutarea documentului în noua formă, a mai adăugat liderul sindical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII