16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriReabilitarea, la primii paşi

Reabilitarea, la primii paşi

La un an de la adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 18/2009, Primăria Craiova a încheiat contractul cu firmele care se vor ocupa de primele etape ale reabilitării termice a blocurilor. Acestea sunt SC DRUM CONCEPT SRL în asociere cu SC PROIECT SA Bucureşti, care în prima fază vor efectua auditul energetic, expertiza tehnică, documentaţia de avizare şi proiectul tehnic pentru 175 de blocuri. Deci, până la ridicarea schelelor şi angajarea constructorilor mai este cale lungă. În acordul-cadru este stipulat ca auditarea şi expertizarea totalului de imobile prevăzut să se efectueze pe durata a trei ani. Perioada ar putea fi redusă numai dacă se termină banii. Valoarea acordului-cadru se ridică la 3.123.642,52 lei fără TVA, sumă venită de la bugetul primăriei. În baza acordului-cadru dintre primărie şi societăţile care au câştigat licitaţia se vor încheia ulterior alte 12 contracte subsecvente. Acestea se pot perfecta numai în perioada de valabilitate a contractului iniţial, în funcţie de necesităţile autorităţii contractante. Durata pentru fiecare contract subsecvent este de cel mult 50 de zile de la data ordinului de începere. Timp în care firma angajată de primărie trebuie să auditeze şi expertizeze peste 40 de blocuri cu o suprafaţă utilă de 65 mp.
„Există o listă cu cele 175 de blocuri. Între acestea, primele înscrise sunt: blocul 11, sc. 1 de pe strada Iancu Jianu, bl. 2 şi 1 scara 1 pe strada Maria Tănase, bl. 3, bl. 4, bl. G, I1, E1, E4, I5, I2, I4 de pe bd. Nicolae Titulescu, bl. 27 de pe Calea Unirii“, a precizat Iulia Mladin, de la Serviciul Imagine din cadrul Primăriei Craiova.

Proprietarii aşteaptă

Beneficiarii, asociaţiile de proprietari înscrise în programul de reabilitare, aşteaptă demararea procedurilor de audit şi expertiză tehnică. Timp în care strâng fondurile necesare.
„Noi avem înscrise la reabilitare toate blocurile. Majoritatea sunt situate pe bulevardul Nicolae Titulescu, sunt vechi şi chiar necesită reabilitare. Să vedem cum evoluează şi preţul, şi durata lucrărilor. Dacă nu vom putea susţine cheltuielile, ne vom retrage şi vom rămâne cu blocul turn pentru că aici avem deja fondurile încasate din chiria de la antene“, a spus Ion Beznă, administrator la Asociaţia nr. 5, Nicolae Titulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII