7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDialog intercultural la Bremen

Dialog intercultural la Bremen

24 de elevi ai Colegiului Naţional „Carol I“ au vizitat în perioada 14-20 aprilie Universitatea „Jacobs“ din Bremen, Germania, în cadrul proiectului educaţional european „Orientarea pentru carieră“. Acest proiect a luat naştere ca urmare a faptului că, în fiecare an, 15-20 de absolvenţi ai Colegiului „Carol I“ sunt acceptaţi ca studenţi bursieri în universităţi renumite din Uniunea Europeană şi din SUA, dar şi pentru că acum, datorită liberei circulaţii în cadrul UE, tinerii se orientează spre acele facultăţi care le oferă condiţii deosebite de studiu, de integrare şi de formare, facilităţi materiale şi oportunităţi de găsire a unui loc de muncă.
De asemenea, un rol important l-a avut şi invitaţia adresată de consilierul de admitere de la Universitatea din Bremen către directorul Colegiului Naţional „Carol I“ de a vizita împreună cu elevii această universitate pentru ca elevii să experimenteze viaţa în Bremen şi să se informeze direct de la studenţi despre opţiunile de studiu şi despre planurile de succes.
„În urma aprecierilor pozitive la adresa Universităţii «Jacobs» din Bremen, făcute de absolvenţii şi actualii studenţi care au fost elevii şcolii noastre şi care ne vizitează periodic pentru a ne împărtăşi din experienţa lor, am hotărât împreună cu liceenii şi părinţii lor să punem bazele unui parteneriat educaţional. Am propus implicarea în această activitate şi Colegiului Naţional «Fraţii Buzeşti», deoarece şi absolvenţii lor se orientează, în ultimul timp, spre Universitatea din Bremen“, a afirmat coordonatoarea proiectului, profesoara Elena Damian. Proiectul a avut ca obiective promovarea dialogului intercultural, dobândirea de competenţe şi abilităţi de comunicare într-o limbă străină, de utilizare a noilor tehnologii de comunicare şi informare, promovarea unor relaţii de parteneriat între elevi şi profesori sau între profesori de discipline diferite.
În perioada petrecută în campusul Universităţii „Jacobs“, elevii români au putut intra în contact cu studenţii de la diferite facultăţi din Bremen, au vizitat sălile de curs, laboratoarele, căminul studenţesc, sălile şi terenurile de sport, cantina şi au primit informaţii legate de oferta şcolară, de înscriere, finanţare, specializări etc. De un real folos au fost şi studenţii români de la această universitate, foşti elevi ai Colegiului „Carol I“, care i-au însoţit pe elevi şi le-au împărtăşit din experienţele lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS