8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAutovehicul electric fabricat în România

Autovehicul electric fabricat în România

Guvernul a decis, în şedinţa de ieri, constituirea unui Grup de lucru interministerial pentru stabilirea unei strategii de încurajare a fabricării autovehiculului electric în România, a anunţat la finalul şedinţei executivului ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Adriean Videanu. „După cum ştiţi, cei doi producători din România – Renault şi Ford – sunt printre pionierii cercetării în zona autovehiculului electric şi cred că este o mare oportunitate de a încerca să dezvoltăm şi să încurajăm utilizarea autovehiculului electric“, a afirmat Adriean Videanu.
Grupul de lucru este condus de consilierul de stat în Aparatul de lucru  al primului-ministru, Dan Lazăr, care va avea în coordonare reprezentanţi ai Ministerului Economiei, ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ai Ministerului Finanţelor Publice, ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, precum şi ai Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.
Dezvoltarea industriei automobilelor electrice face parte din perspectiva noii politici industriale pe care Uniunea Europeană doreşte să o promoveze după ieşirea din recesiune şi se numără printre priorităţile actualei preşedinţii spaniole a UE, ca măsură pentru combaterea schimbărilor climatice. În acelaşi timp însă, economia ecologică este una dintre priorităţile strategiei pentru creştere economică şi locuri de muncă „UE 2020“.
La cererea primului-ministru Emil Boc, ieri a fost înfiinţat un Grup de lucru interministerial care să analizeze eventuale modificări ale taxei de poluare auto începând cu 2011, a declarat într-un briefing de presă, la finalul şedinţei executivului, purtătorul de cuvânt al guvernului, Ioana Muntean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII