8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord dă asigurări că va continua la Craiova

Ford dă asigurări că va continua la Craiova

Preşedintele Ford Europa, John Fleming, s-a întâlnit luni cu preşedintele României, Traian Băsescu, şi cu primul-ministru, Emil Boc, pentru a discuta despre etapele următoare ce trebuie întreprinse de compania producătoare de autovehicule şi statul român în procesul postprivatizare. A fost prima întâlnire dintre conducerea Ford şi oficialii statului român de la începerea procesului de producţie la fabrica din Craiova (septembrie 2009).
„Domnul Fleming a făcut o actualizare a proiectului şi a dat asigurări că Ford îşi păstrează angajamentele pentru fabrica de la Craiova. Planul Ford este acela de a îndeplini angajamentele asumate în privinţa locurilor de muncă, a investiţiei şi a capacităţii de producţie“, a afirmat Nadia Crişan, membru în Consiliul de Administraţie al Ford România.
Preşedintele Ford Europa a precizat în cadrul întrevederilor că Ford „depune toate eforturile“ pentru transformarea fabricii de la Craiova într-o unitate de producţie de ultimă generaţie. John Fleming l-a informat pe şeful statului că s-a inaugurat „noua Secţie de vopsitorie la standarde mondiale, prima unitate dotată cu un astfel de nivel tehnologic pe care Ford o deţine în Europa“, susţin reprezentanţii companiei.
Potrivit contractului de privatizare încheiat între Ford Motor Company şi statul român, în procesul de postprivatizare, după fuzionarea celor trei companii – Daewoo, Automobile Craiova (ACSA) şi Mecatim Timişoara, ar urma un proces de divizare din care să rezulte Ford şi încă o companie a statului român, care ar trebui să preia activele pe care Ford nu le-a solicitat de la vechile firme din grupul Daewoo. La noua societate, acţionar va fi statul român.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII