22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElevii doljeni oferă soluţii tinerilor cu dizabilităţi intelectuale

Elevii doljeni oferă soluţii tinerilor cu dizabilităţi intelectuale

Aproximativ 60 de elevi şi profesori au luat parte ieri la Concursul de proiecte „Participă!“ din cadrul evenimentului „Şanse egale pentru integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din România“, organizat de Fundaţia Special Olympics. În competiţie s-au înscris elevi şi cadre didactice de la Şcoala nr. 18 „Sfântul Dumitru“, Şcoala nr. 9 „Petrache Poenaru“ şi Şcoala nr. 29 „Nicolae Romanescu“ din Craiova, precum şi de la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica“ şi de la Liceul „Ştefan Odobleja“ din Drobeta Turnu Severin.
„Programul «Participă!» ocupă un loc important în cadrul proiectului «Şanse egale pentru integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din România», întrucât îşi propune conştientizarea problematicii dizabilităţii în rândul elevilor şi profesorilor din şcolile de masă, cu scopul implicării acestora ca voluntari în sprijinul integrării copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din şcolile de masă sau speciale. Rezultatul acestui efort pe termen mediu şi lung va aduce beneficii pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi intelectuale integraţi social, care într-o zi vor deveni persoane apte pentru a fi integrate pe piaţa muncii“, a menţionat Katharina Kiss, coordonator campanie de educare şi informare din cadrul Fundaţiei Special Olimpics din România.
Scopul proiectului este de a asigura şansele egale la integrare pe piaţa muncii pentru 500 de persoane cu dizabilităţi intelectuale din regiunile Bucureşti-Ilfov, nord-vest, nord-est şi sud-vest. Acestor persoane le vor fi oferite oportunităţi de angajare, precum şi servicii de sprijin şi acompaniere. De asemenea, se urmăreşte conştientizarea actorilor din comunitate şi de pe piaţa muncii cu privire la abilităţile şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.
Proiectul este dezvoltat de Fundaţia Motivation România în parteneriat cu SC Motivation SRL şi cu Fundaţia Special Olympics din România.
„Tinerii români cu dizabilităţi au participat la ediţia premergătoare a Mondialelor Jocurilor de Iarnă, şase sportivi au participat la probele de schi alpin şi mers pe zăpadă. Echipa României a obţinut două medalii de aur şi două de argint. Reprezentanţii noştri, persoane cu diverse dizabilităţi, au luat parte şi la Cupa Europeană de Fotbal Special Olympics, dar şi la Jocurile Naţionale de Vară Special Olympics“, a menţionat Katharina Kiss.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU