12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBarurile de bloc vor fi închise la ora 22.00

Barurile de bloc vor fi închise la ora 22.00

Plenul Senatului a adoptat ieri o propunere legislativă prin care se majorează amenzile pentru încălcarea liniştii publice de către persoanele fizice sau firmele deţinătoare de cafenele, restaurante şi baruri în imobilele cu destinaţia de locuinţe, limitându-le, totodată, orarul de funcţionare, scrie NewsIn.
Propunerea legislativă include la capitolul contravenţiilor în privinţa normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi cazul în care sunt organizate „petreceri cu caracter privat şi utilizată aparatură muzicală de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în structurile care prestează servicii de alimentaţie publică situate în imobilele cu destinaţia de locuinţe, după ora 22.00, în mediul urban“.
Amenda instituită este de la 2.500 la 5.000 de lei în cazul încălcării acestor prevederi legale.Anterior amenda era de la 500 de lei la 1.500 de lei.
Totodată, a fost completată Ordonanţa de Urgenţă nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă în sensul stabilirii programului maxim de funcţionare a restaurantelor, barurilor şi cafenelelor situate la parterul imobilelor cu destinaţia de locuinţă.
Structurile care prestează servicii de alimentaţie publică, de tip restaurant, cafenele şi baruri fără spectacol, pot funcţiona între orele 8.00 şi 22.00 pe timp de iarnă (lunile octombrie – martie) şi între orele 8.00 şi 23.00 pe timp de vară (lunile aprilie – septembrie).
Nerespectarea acestui program se sancţionează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei. Propunerea legislativă urmează să intre în atenţia Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional în această speţă.

Constantin RUCĂREANU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII