10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBurse de 1.000 de euro pentru absolvenţii de doctorat

Burse de 1.000 de euro pentru absolvenţii de doctorat

Din luna mai, absolvenţii de doctorat interesaţi de un program postdoctoral vor putea intra în competiţie într-un proiect de cercetare pe o perioadă de trei ani, finanţat cu 1.000 de euro pe lună. De aceste facilităţi pot beneficia şi tinerii doljeni sau orice absolvent de doctorat din UE care va îndeplini criteriile de selecţie.
Programul este desfăşurat de Universitatea „A.I. Cuza“ în parteneriat cu Universitatea „Babeş – Bolyai“, Universitatea Bucureşti şi Universitatea de Vest Timişoara, cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor Bucureşti – Măgurele, precum şi cu şase universităţi de prestigiu din Germania, Olanda, Austria şi Franţa.
Scopul proiectului este acela de atragere şi motivare a tinerilor cercetători pentru o carieră în activitatea de cercetare la nivel avansat.
În total, vor fi 80 de locuri disponibile, iar criteriile de competiţie şi locurile care revin fiecărei instituţii vor fi stabilite în cadrul parteneriatului.
Cei care vor reuşi să obţină o bursă pentru programul postdoctoral vor putea studia în instituţii de cercetare dotate cu cele mai performante instrumente de cercetare existente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU