13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri128 de case pentru specialiştii din Gorj

128 de case pentru specialiştii din Gorj

18 primării din judeţul Gorj au decis să se înscrie în Programul „Renaşterea satului românesc“ şi au solicitat construcţia a 128 de case pentru specialiştii din mediul rural.
În Gorj există opt oraşe şi 62 de comune, programul adresându-se primăriilor din mediul rural. Edilii localităţilor Albeni, Bengeşti-Ciocadia, Hurezani, Vladimir, Bustuchin, Roşia de Amaradia, Tânţăreni şi Săcelu au solicitat construirea a câte zece astfel de locuinţe. Autorităţile locale din Licurici au cerut construcţia a trei case, cele din Căpreni vor patru, comunele Bărbăteşti, Bumbeşti Piţic, Dăneşti, Godineşti, Logreşti, Negomir, Săuleşti au solicitat construirea a câte cinci locuinţe, iar administraţia locală din Urdari are nevoie de şase case pentru specialişti.
„Terenurile destinate construcţiei de case pentru specialişti trebuie să aparţină domeniului public al unităţilor administrativ-teritoriale, iar suprafaţa pusă la dispoziţie de autorităţile publice locale trebuie să fie de minimum 500 mp pentru fiecare locuinţă. Casele construite prin program vor avea suprafaţa construită desfăşurată de maximum 100 mp pentru locuinţele cu două camere, respectiv de maximum 120 mp pentru locuinţele cu trei camere. Beneficiarii programului sunt persoanele care nu deţin individual sau în comun, împreună cu soţii/soţiile lor, în proprietate o locuinţă în comuna în care îşi desfăşoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţele dobândite prin moştenire, şi nici nu au achiziţionat după data aprobării programului, prin hotărâre a guvernului, o locuinţă în comuna respectivă, indiferent de modul de desfăşurare. Pot beneficia de o locuinţă construită prin acest program: personalul didactic, medici şi asistenţi medicali, poliţişti“, a declarat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS