Acasă Bani & Afaceri Scurte ştiri

Scurte ştiri

Maşinile Ford Transit Connect, vopsite la Craiova
Conducerea Ford a anunţat că după Paşte devine operaţională secţia de Vopsitorie din fabrica Ford din Craiova. Aşadar, caroseriile pentru modelul Ford Transit Connect asamblat în Bănie urmează să fie vopsite la nivel local. De anul trecut, de când a început producţia la Ford, caroseriile erau aduse din Turcia. Practic se aduc de la turci colecţii CKD- Completely Knocked Down, adică seturi de piese şi subansamble pentru modelul Transit Connect, fiind vopsite la Craiova. „Secţia Vopsitorie a fabricii Ford de la Craiova va fi operaţională după Sărbătorile Pascale, ceea ce înseamnă că furnizarea de caroserii vopsite provenite de la fabrica din Turcia va înceta“, a spus Nadia Crişan, reprezentant Ford România. Şi preşedintele Ford România, Dionisio Campos, preciza recent că în această perioadă se fac teste în secţia de Vopsitorie, aceasta fiind ultima care necesită modernizare din uzină.

Ramona OLARU

Şefii de deconcentrate, mobilizaţi la Lainici
Prefectul judeţului Gorj, Vasile Liviu Andrei, i-a invitat pe şefii serviciilor deconcentrate de la nivelul judeţului să participe la Slujba de Înviere de la Mănăstirea Lainici. Iniţiativa prefectului de Gorj de a fi alături de şefii deconcentratelor în Noaptea de Înviere a fost făcută publică în cadrul unei şedinţe pe care Andrei a avut-o ieri cu directorii instituţiilor publice din judeţ. „Vă invit să luăm lumină, împreună, la Mănăstirea Lainici. Mergem la mănăstire, pe la ora 23.00, asistăm la slujbă şi luăm lumină“, a precizat Vasile Liviu Andrei. Şefii serviciilor deconcetrate s-au arătat interesaţi de invitaţia lansată de Prefectul Judeţului Gorj.

Eugen MĂRUŢĂ

Târgul de Paşte, la cea de-a doua ediţie
Esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova va găzdui, în perioada 30 martie – 1 aprilie, cea de-a doua ediţie a Târgului de Paşte. Manifestarea organizată de Muzeul Olteniei Craiova – Secţia de etnografie, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj şi al Primăriei Craiova va reuni în jur de 40 de meşteri populari. Vor poposi pe meleaguri olteneşti meşteri din toată ţara (Horezu, Piteşti, Timiş, Bucureşti, Sibiu, Mureş, Harghita, Suceava, Râmnicu Vâlcea) iconari, încondeietori de ouă din Bucovina şi din Oltenia, sculptori şi alţi meşteri ai lemnului, ceramişti din centre ale Olteniei şi Transilvaniei, sticlari, dar nu în ultimul rând păstrătorii unor reţete culinare tradiţionale.
Deschiderea oficială a târgului va avea loc astăzi, la ora 11.00.

Click News

Cosmin Popescu a rămas cu demisia neluată în calcul
Preşedintele interimar al PD-L Gorj, deputatul Cosmin Popescu, este în continuare şef al organizaţiei judeţene. Biroul Permanent Naţional al PDL s-a întrunit ieri la Bucureşti, însă nu a mai luat în discuţie demisia pe care deputatul de Gorj a transmis-o în urmă cu două săptămâni forurilor de conducere din partid. „Am discutat la şedinţă altceva şi nu s-a mai ajuns cu analiza la demisia domnului Cosmin Popescu. S-a discutat despre educaţie, politici, reconversie. Din perspectiva alegerilor care vor avea loc în filiala judeţeană în jurul datei de 1 iulie, probabil că deputatul Cosmin Popescu va putea rămâne în continuare preşedinte interimar, fără nici un fel de probleme. Este punctul meu de vedere“, a declarat Marcel Hoară, membru al PD-L Gorj, participant la şedinţa structurii de conducere a PD-L şi unul dintre aspiranţii la şefia organizaţiei judeţene.

Eugen MĂRUŢĂ
Exit mobile version