11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVacanţă cu bani puţini

Vacanţă cu bani puţini

Nesiguranţa locului de muncă îi determină pe craioveni să fie excesiv de prudenţi în ceea ce priveşte cheltuielile făcute cu vacanţele. La mare căutare sunt sejururile foarte ieftine.

Dacă anii trecuţi, la achiziţionarea pachetelor turistice, cei mai mulţi craioveni ţineau cont de raportul preţ-calitate, anul acesta, costul sejurului este cel care contează. „Se caută tot ce este mai ieftin. Turiştii vin şi întreabă de oferte speciale şi de cele mai ieftine variante de a petrece o vacanţă. Nici cei cu foarte mulţi bani nu mai sunt interesaţi să meargă la hoteluri de cinci stele“, a declarat Elena Nicola, sales manager la Agenţia de turism Mapamond. Aceasta a explicat că anul acesta foarte mulţi clienţi au vrut să beneficieze de reducerile oferite de pachetele „early booking“ (înscrieri timpurii).
În plus, mulţi craioveni aşteaptă ofertele de tip „last minute“ (de ultimă oră). „Anul trecut au apărut oferte foarte bune pe parcurs şi este posibil ca mulţi să aştepte. Totuşi, este destul de riscant“, a precizat Elena Nicola. De altfel, această tendinţă a fost observată încă de la începutul anului. „O noutate faţă de anul trecut este că oamenii aşteaptă reducerile de «early booking», ceea ce este foarte bine, pentru că sunt sigure, în timp ce cele de tip «last minute» nu prea“, a declarat Sorela Gîlcă, directorul agenţiei Marshal Turism din Craiova, care a explicat că anul acesta agenţiile au fost mai prudente şi nu au mai contractat la fel de multe locuri ca în 2009.

Ofertele „last minute“, tentante

Pe infoturism.ro, de exemplu, un sejur de cinci zile la Veneţia costă 155 de euro, cu 36% mai puţin decât era iniţial, şi cuprinde cazare în cameră dublă la hotel de trei stele, cu mic dejun şi bilet de avion inclus. La fel de ieftin este şi un sejur de patru zile la Viena, unde, cu 180 de euro (faţă de 230 de euro înainte de reducere), beneficiaţi de cazare la hotel de trei stele plus, cu mic dejun, bilet de avion şi taxe incluse. Şi pentru cei care vor o vacanţă mai lungă există oferte atractive. Astfel, cu 160 de euro, puteţi opta pentru un sejur de opt zile la un hotel de trei stele în Egipt. Tariful include şapte nopţi de cazare, mic dejun, bilet de avion, transfer aeroport – hotel – aeroport, taxa de aeroport şi asigurare medicală. Şi lista continuă. Singura problemă este însă că toţi cei interesaţi trebuie să aibă bagajele pregătite şi să fie dispuşi să plece în concediu într-un timp foarte scurt de la momentul contractării pachetului.

Organizaţi-vă singuri vacanţa

Mai mult decât atât, puteţi încerca să vă concepeţi singuri pachetele de vacanţă. Primul pas în acest sens este achiziţionarea biletelor de avion (ca să prindeţi cele mai bune oferte trebuie să vă planificaţi vacanţele cu cel puţin o jumătate de an înainte). Urmează rezervarea camerei de hotel. Două dintre site-urile accesate sunt booking.com sau hotels.com. „Sfatul meu este să nu aleagă cel mai mic preţ, ci să caute mai multe review-uri şi să le citească“, spun vânătorii de vacanţă citaţi de dailybusiness.ro, care atrag atenţia asupra faptului că pentru cei care optează pentru această variantă este extrem de important să se informeze cu privire la transportul de la aeroport la hotel şi înapoi, şi nu numai.

Cât costă o vacanţă la munte

Oferte de tip „early booking“ sau „last minute“ nu sunt însă singurele tentante. „Turiştii au început să vină şi pentru vacanţe în cadrul programului «O săptămână la munte». Cele mai solicitate destinaţii sunt Valea Prahovei, dar şi zonele unde sunt hoteluri cu baze de tratament“, a precizat Nuţi Nicola. Programul „O săptămână la munte“ a fost lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), la sfârşitul lunii februarie. Prin acest program, craiovenii pot să se cazeze cinci nopţi la munte, la preţuri ce variază între 158 de lei (la două stele), 258 de lei (la trei stele) şi 358 de lei (la patru stele). În acest program s-au înscris aproximativ 65 de hoteluri şi pensiuni din zona montană, care au pus la dispoziţie peste 3.300 de locuri pe serie. „Cele mai căutate sunt variantele de cazare mai ieftine“, a adăugat Nicola, care a explicat că programul este valabil până la sfârşitul lunii aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII