14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Senator bun de arestat

„Mă aştept la orice şi nu îmi este teamă să răspund pentru faptele mele“, a conchis acesta.
Comisia juridică a Senatului a votat favorabil pentru încuviinţarea arestării senatorului Cătălin Voicu, a anunţat preşedintele comisiei, Toni Greblă.
Greblă a spus că în favoarea cererii DNA s-au înregistrat opt voturi pentru, în timp ce trei senatori s-au împotrivit, iar votul a fost secret.
Senatorul Cătălin Voicu a declarat ieri, după audierea din Comisia juridică, că, dacă solicitarea de arestare va fi avizată favorabil, se va supune deciziei, dar se arată convins că după el „vor urma şi mulţi, mulţi, mulţi alţii“.
„Mă supun deciziei, cu certitudinea şi convingerea în suflet că, odată deschisă Cutia Pandorei, vor urma şi mulţi, mulţi, mulţi alţii după mine, care acum stau foarte confortabil şi au impresia că sunt de neatins. Un precedent odată creat înseamnă un precedent dat“, a spus Voicu, precizând că este doar un sentiment şi nu are alte nume în vedere.
„Simt că ăsta este debutul, că se deschide ţeava“, a completat acesta.
El a afirmat că nu are speranţa să îl ajute cineva sau să îi facă un favor, ci doreşte doar restabilirea adevărului.
„Nu am nici un fel de pretenţie de la colegi decât să observe cât mai atent şi să ia în cunoştinţă de cauză o măsură care cred Domniile lor că se pretează la această situaţie“, a spus senatorul.
Voicu a spus că nu îşi reproşează decât faptul că a încercat să ajute „foarte multă lume“, dar nu a fost „selectiv“. „Îmi reproşez faptul că uneori, fiind foarte deschis în spaţii publice, pe bună dreptate se poate interpreta, dacă ai fost la un pahar sau la o cafea, că eşti un palavragiu“, a explicat Voicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII