11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOltenia, finanţată cu 8,5 milioane de euro

Oltenia, finanţată cu 8,5 milioane de euro

Agenţia de Dezvoltare Regională a organizat săptămâna trecută, în sala de şedinţe a consiliului judeţean, un eveniment festiv prilejuit de semnarea unor contracte de finanţare europeană a unor proiecte desfăşurate în Oltenia. Valoarea nerambursabilă a acestora depăşeşte 8,5 milioane de euro.
Staţiunea balneară Băile Govora din judeţul Vâlcea şi două şcoli din localităţile Izvoarele (Olt) şi Lungeşti (Vâlcea) vor beneficia de finanţări din fonduri europene a unor proiecte de reabilitare în valoare totală de aproximativ 45 de milioane de lei. Din această sumă totală, 36,6 milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile. Proiectele de reabilitare a infrastructurii turistice a staţiunii Băile Govora, de reabilitare a campusului Şcolii de Arte şi Meserii din localitatea Izvoarele şi proiectul de modernizare a Şcolii cu clasele I-IV din Lungeşti au fost semnate săptămâna trecută de primarii din cele trei localităţi şi de directoarea Agenţiei de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.
Consiliul Local Govora şi-a propus ca în staţiune să se reabiliteze traseele de cură, să se construiască un miniamfiteatru şi mai multe alei şi pasarele pentru pietoni, iar pentru aceste obiective instituţia a contribuit cu o sumă de circa 455.000 de lei, reprezentând cofinanţarea. Bugetul naţional nu a contribuit cu nici un leu la acest proiect. Edilii din localitatea olteană Izvoarele intenţionează să folosească banii europeni câştigaţi prin proiectul pe care l-au depus pentru a extinde şi moderniza şcoala, să construiască un cămin internat, o cantină, o sală de sport pentru elevi şi ateliere şcolare.

Fondurile pentru zona Olteniei, suplimentate cu 30%

Potrivit directoarei ADR Oltenia, Marilena Bogheanu, săptămâna trecută a fost semnat la Râmnicu Vâlcea şi alt contract de finanţare a unui proiect destinat Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari“, în valoare de peste 17 milioane de lei, pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii educaţionale.
Până în prezent, la nivelul regiunii Oltenia au fost semnate 68 de contracte de finanţare, în valoare totală de peste 233 de milioane de euro, potrivit ADR. „După cum ştiţi, regiunea Oltenia a depus proiecte a căror finanţare depăşeşte fondurile alocate, dar, de curând, am primit un semnal pozitiv de la Ministerul Dezvoltării pentru a se permite suplimentarea fondurilor până la 130% pe patru domenii de investiţii“, a anunţat Marilena Bogheanu. Suplimentarea fondurilor vizează investiţiile în infrastructura circulaţiei rutiere şi transporturilor pe drumurile judeţene, infrastructura de sănătate, infrastructura educaţională şi proiectele privind reabilitarea monumentelor şi clădirilor de patrimoniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII