14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriComplexul Energetic Craiova nu are prime prevăzute în contract

Complexul Energetic Craiova nu are prime prevăzute în contract

Liderul sindical de la Complexul Energetic Craiova (CEN), Costel Mitruţ, s-a revoltat de faptul că o televiziune centrală a prezentat informaţia potrivit căreia salariaţii CEN ar urma să primească prime de Paşte de 90% din salariu. Aplicat la fondul de salarii, suma primelor de 90% din salariu ar fi fost uriaşă, iar fondul de premiere apropiat de cel de salariu. Informaţia a creat vâlvă în lumea energetică. „Nu avem nici un fel de primă de Paşte în Contractul Colectiv de Muncă (CCM). Anul trecut, oamenii au primit tichete-cadou de 100 de lei. Nici nu am discutat cu conducerea câte tichete primim anul acesta. M-au sunat de la alte sindicate din ţară, chiar şi de la mineri, să întrebe de unde primele astea, dar, repet, noi nu avem prevăzute prime. Este aberant să crezi că sunt prime de 90% din salariu“, a spus Mitruţ.
Directorul CEN, Constantin Bălăşoiu, neagă şi el faptul că ar fi prevăzute asemenea prime uriaşe pentru angajaţi. Ba chiar susţine că se află în proces de trei ani cu toţi salariaţii. „Nu avem prime prevăzute nici în CCM, nici în bugetul pe anul acesta, nici prime de vacanţă. Probabil că oamenii vor primi de Paşte trei tichete-cadou de câte 50 de lei. În bugetul societăţii, doar astfel de evenimente sunt prevăzute. Noi suntem în proces cu toţi angajaţii, de trei ani, tocmai pentru că ei cer prime, care sunt prevăzute în contractul pe ramură, dar nu şi în contractul colectiv pe unitate“, a precizat Bălăşoiu, care a adăugat că încă nu a discutat cu sindicatul câte tichete-cadou se vor primi de Paşte.

Salariul lui Bălăşoiu – 4.700 de lei pe lună

Directorul CEN dezminte şi informaţiile legate de salariul său, despre care s-a spus că ar fi de peste 200.000 de euro anual. „Salariul meu brut este de 6.700 de lei şi iau 4.700 de lei în mână. Atâta primesc în mână de un an şi jumătate. Nu iau prime de vacanţă, nu iau tichete-cadou, nu am sporuri. Nu ştiu de unde au apărut în presă sumele acelea“, s-a justificat Bălăşoiu. Salariul mediu pe unitate la Complexul Energetic Craiova este de 3.600 de lei, iar unitatea are 2.300 de salariaţi în total.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII