12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFamilia Helin îşi deschide discotecă

Familia Helin îşi deschide discotecă

Mulţi cunosc brandul Helin din Craiova: un lanţ de supermarketuri, hoteluri şi limuzine de lux. Afacerea familiei Stroe se extinde acum şi cu un club inedit pentru Bănie, o discotecă selectă la hotelul Helin de la Aeroport. Laurian Stroe spune că este visul lui. Criza se simte, totuşi, şi pentru unele afaceri Helin, astfel că anumite planuri de dezvoltare au fost amânate.

„Eu de mult timp îmi doream o discotecă mare, cu evenimente săptămânale şi chiar cu muzică live“, a spus Laurian Stroe, fiul lui Mircea Stroe – creatorul brandului Helin în Craiova. Săptămâna viitoare, Laurian Stroe îşi va pune în practică visul. El va inaugura pe 26 martie clubul de la subsolul hotelului Helin de lângă Aeroportul Internaţional Craiova, unde vor cânta DJ Project şi Giulia. În plină criză, afacerile familiei Stroe se extind pe piaţa de divertisment, după succesul înregistrat cu organizarea de evenimente, cum ar fi nunţi, închirieri de limuzine şi altele, de care se ocupă mai mult mama lui Laurian, Dorina Stroe. Tânărul susţine că a investit peste 200.000 de euro în Helin Society Club, iar spaţiul se remarcă prin mobilierul şi luminile inedite, tapetul din mătase chinezească şi candelabre impresionante, acestea fiind numai câteva dintre elementele care compun designul modern al clubului. „Femeile nu vor plăti niciodată intrarea în clubul meu. Vor fi evenimente inedite: muzică live, show-uri, stand-up comedy şi alte astfel de activităţi“, a spus Laurian Stroe, adăugând că preţurile vor fi normale, accesibile oricui. La început, pentru o perioadă, bărbaţii vor plăti intrarea în clubul lui Stroe.

„Helin e numele surorii mele“

Familia Stroe deţine două supermarketuri şi alte spaţii comerciale pe care le-a închiriat, două autocare pentru transport intern şi internaţional închiriate unor agenţii, două limuzine albe pentru diverse evenimente, un hotel de patru stele şi unul de trei stele. Afacerea este de familie, fiecare membru gestionând o parte a businessului. Dorina Stroe se ocupă de evenimente, fiul Laurian – de hoteluri şi magazine, iar seniorul, Mircea Stroe, îi „supervizează“ pe cei doi membri ai familiei sale, a explicat zâmbind tânărul Laurian, recunoscând astfel că tatăl său conduce afacerile.
„Helin este un brand pentru Craiova. Puţini ştiu că Helin e numele surorii mele“, a spus tânărul Stroe.  

Criza se simte şi la magazinele Helin

Ca orice afacere, în această perioadă şi Helin a simţit criza şi are de trecut câteva hopuri. „Criza se simte pe partea de magazine şi într-o oarecare măsură pe partea de cazare, dar nu şi la evenimente (nunţi, petreceri), unde a mers destul de bine în această perioadă, dar şi noi am venit în întâmpinarea clienţilor. Am redus preţurile la evenimente şi chiar le-am oferit o serie de cadouri mirilor: o cameră cu jacuzzi, limuzina pentru o oră gratis şi altele“, a afirmat Laurian Stroe.

Proiecte de viitor, amânate de criză
 
Familia Stroe avea în plan construirea celui de-al treilea hotel în centrul Craiovei. Dar, din cauza crizei economice şi financiare prin care trece întreaga piaţă, planurile de dezvoltare către zona centrală au fost amânate. „Am amânat decizia de a deschide un nou hotel în centru. Aşteptăm să vedem cum evoluează criza“, a precizat Stroe. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

84 COMENTARII