Acasă Bani & Afaceri Mii de elevi doljeni sunt certaţi cu şcoala

Mii de elevi doljeni sunt certaţi cu şcoala

-

5,1% dintre elevii din judeţul nostru au rămas corigenţi la cel puţin o disciplină pe primul semestru al anului şcolar 2009-2010. Din cei 86.263 de elevi doljeni, 2.658 au rămas corigenţi la o disciplină, 941 – la două, 495 – la trei, 228 – la patru, iar aproximativ 160 – la mai mult de patru materii. Alţi 3.997 de elevi au rămas cu situaţia şcolară pe primul semestru neîncheiată, din cauza absenţelor sau problemelor medicale. „În primul semestru al acestui an şcolar, 110 elevi au fost exmatriculaţi, 96 din cauza absenţelor acumulate, restul din cauza problemelor disciplinare. Elevii cu situaţia şcolară rămasă neîncheiată au avut la dispoziţie trei săptămâni de la începerea semestrului II pentru clarificarea situaţiei. Cei care nu s-au prezentat nici în această perioadă la şcoală vor rămâne cu situaţia neîncheiată“, a menţionat Diana Buşoi, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.
Alţi aproximativ 1.300 de elevi au probleme când vine vorba de disciplină. 246 dintre ei au media scăzută la purtare cu unu până la trei puncte, iar 1.086 au media la purtare mai mică de 7. Decizia pentru stabilirea mediei la purtare, mai mică de 7, este luată în cadrul consiliului profesoral al fiecărei unităţi de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

6 COMENTARII

Manifestări dedicate jandarmului erou George Marchiș

Eroul jandarm George Marchiș a fost omagiat miercuri la Târgu Jiu. Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu Jiu, când, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică, eroul jandarm sublocotenent post-mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa.