Acasă Bani & Afaceri Scurte ştiri

Scurte ştiri

Firmele gorjene nu angajează şomeri
Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj sunt de părere că prevederile ordonanţei referitoare la scutirea de la plata contribuţiilor sociale pentru firmele care angajează şomeri sunt neclare. În opinia lor, aceste prevederi ar lăsa loc de interpretări. „Înainte de a fi publicată ordonanţa, au venit foarte multe persoane să se intereseze de aceste măsuri, atât angajatori, cât şi şomeri. Dar, cu toate că s-a publicat în Monitorul Oficial, aceasta are destule părţi neclare. Nu ştim ce norme să urmăm şi ce fel de proceduri trebuie respectate“, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj, Ana-Maria Niculescu.

Mihaela FLOROIU

Circulaţie blocată pe DN 65, după ce un tir a derapat
Un tir care a derapat ieri-dimineaţă, pe DN 65 – E 574, pe raza localităţii Coloneşti, a dat peste cap traficul în zonă. Vehiculul s-a oprit de-a latul drumului şi a blocat aproape toată partea carosabilă. Mai bine de o oră, circulaţia pentru maşinile mari a fost restricţionată până când tirul a fost scos pe marginea drumului. „În jurul orei 7.30, un tir a derapat pe raza localităţii Coloneşti. Maşinile mici şi-au putut continua drumul, dar pentru cele mari circulaţia a fost restricţionată. În jurul orei 8.30, traficul a fost reluat“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.

Dana MIHĂILĂ

100 de sindicalişti pichetează mâine Prefectura Olt
Filiala Olt a Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa a anunţat, prin vocea vicepreşedintelui Constantin Boerescu, că mâine 100 de membri ai Cartelului vor picheta sediul Prefecturii Olt, între orele 11.00 şi 13.00, în semn de solidaritate cu acţiunile federaţiilor sindicale din sectorul bugetar. „Este o acţiune de pichetare, de proporţii mai reduse, şi se înscrie într-o serie de manifestări ce se întind până în luna mai“, a precizat Boerescu. „Protestăm împotriva conţinutului Legii nr. 330/2009, referitoare la drepturile salariale, împotriva proiectului Legii pensiilor (modul de indexare a pensiei, valoarea punctului de pensie) şi, nu în ultimul rând, pentru creşterea salariului minim pe economie la 705 lei pe lună“.

Dan CODREA

A prejudiciat statul cu 15.000 de lei
Comisarii Gărzii Financiare (GF) Gorj au întocmit un act de sesizare penală pe numele administratorului unui restaurant din Rânca. Bărbatul este vinovat de evaziune fiscală, el prejudiciind statul cu 15.838 de lei.
La o acţiune desfăşurată în colaborare cu poliţişti din cadrul IPJ Gorj, la o firmă care desfăşoară activitate de alimentaţie publică, oamenii legii au identificat neconformităţi în evidenţa contabilă a respectivei firme.
„Controlul a fost făcut la un restaurant-bar. Comparând evidenţele contabile cu documentele gestionare şi contabile ale societăţii, s-a constatat că nu au fost contabilizate venituri de peste 62.000 de lei. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 15.800 de lei. Am înaintat actul de sesizare penală organelor competente“, a spus Ion Pupăzan, şeful GF Gorj.

Mihaela FLOROIU

Mii de copii, aşteptaţi în clasa întâi
Aproximativ 3.500 de copii se vor înscrie anul acesta în clasa întâi. „Numărul total al elevilor care urmează să se înscrie în clasa întâi este de 3.560, ca şi anul trecut. Toţi elevii vor fi grupaţi în 195 de clase, urmând ca fiecare clasă să aibă minimum 18 copii. În funcţie de numărul final al copiilor înscrişi efectiv, vom calcula şi numărul de posturi necesare pentru personalul didactic“, a spus Camelia Bibere, inspector general adjunct al ISJ Gorj.

Mihaela FLOROIU
Exit mobile version