17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDrum prăbuşit în Dunăre

Drum prăbuşit în Dunăre

Un drum naţional din Mehedinţi este închis de duminică pentru cel puţin 30 de zile, după ce o porţiune de mai bine de 20 de metri din stradă a dispărut în Dunăre din cauza unei alunecări provocate de ploile din ultimele zile.
Problemele de pe DN 57, care face legătura între oraşele Drobeta Turnu Severin şi Moldova Nouă, din judeţul Caraş-Severin, au pus pe jar autorităţile.
„Am luat măsura de închidere a acestui drum pentru că groapa este mare şi nu vrem să avem evenimente nefericite. Din cauza vremii, această porţiune pur şi simplu s-a prăbuşit. Am luat legătura cu cei de la Drumuri din Timişoara, iar mâine (astăzi – n.r.) va veni aici un proiectant cu care vom rezolva situaţia“, a declarat prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu.
Până acum, în zonă nu au mai avut loc alunecări de teren.
„Fisurile sunt active şi când nu este trafic. Este o alunecare foarte mare. Într-un fel, Dunărea s-a unit cu strada. În plus, şi muntele se poate prăvăli în orice moment“, a declarat Ion Cunicel, şef Drumuri Naţionale Orşova.
Alunecarea de teren a izolat mai multe localităţi de pe Clisura Dunării, oamenii fiind nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri pe jos.
Poliţia a stabilit deja o rută ocolitoare prin Caraş-Severin – Băile Herculane -Anina – Moldova Nouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII