22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriŞansă de angajare pentru confecţioneri

Şansă de angajare pentru confecţioneri

Veşti bune pentru doljenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Vineri, 5 martie, între orele 9.00 şi 12.00, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj organizează la sediul său din Craiova Bursa Locurilor de Muncă pentru confecţioneri.
„Obiectivul principal al acestei măsuri active îl constituie creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă în domeniul industriei uşoare, care se află printre puţinele ramuri economice care oferă locuri de muncă în această perioadă de criză“, a declarat Aurora Tiribeja, directorul coordonator al AJOFM Dolj. Este pentru prima oară când în Dolj se organizează o astfel de bursă.
„Oferta de locuri de muncă pe acest segment a crescut foarte mult. La aceşti angajatori există nişte probleme. Forţa de muncă pleacă şi refuză să se mai întoarcă la un angajator din acelaşi domeniu, chiar dacă este calificată“, a precizat Aurora Tiribeja.

226 de locuri vacante în industria confecţiilor

Până ieri după-amiază, şi-au anunţat participarea 11 agenţi economici (dintre cei 15 contactaţi). Aceştia pun la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă 226 de locuri vacante. Posturile respective sunt pentru 180 de confecţioneri asamblori articole din textile, un şef formaţie industria confecţiilor şi îmbrăcămintei, cinci confecţioneri tricotaje după comandă, 30 de confecţioneri articole din piele şi înlocuitori şi zece muncitori necalificaţi.
„Precizăm că la această măsură activă de combatere a şomajului pot participa şi alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, interesate să obţină statutul de persoane ocupate, pentru consultarea celor 274 de oferte de locuri de muncă puse la dispoziţia lor de către AJOFM Dolj, prin standul său de mediere a muncii“, a precizat Aurora Tiribeja.
Aceasta a explicat că pe întreg intervalul de timp cât se va desfăşura evenimentul, AJOFM Dolj va oferi prin personal specializat informaţii privind serviciile pe care le oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă informaţii cu privire la oferta de cursuri de calificare, precum şi consultaţii privind multiplele facilităţi de natură să stimuleze agenţii economici care creează locuri de muncă.                                              

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII