6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎncepe Caravana Învăţământului Oltean 2010

Începe Caravana Învăţământului Oltean 2010

Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, va desfăşura, în perioada 4 martie – 4 aprilie 2010, a patra ediţie a proiectului Caravana Învăţământului Oltean, având ca scop prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova. Proiectul va fi susţinut de materialul informativ Ghidul Candidatului şi se va desfăşura în cele cinci judeţe ale Olteniei. În cadrul proiectului, vor fi vizitate peste 120 de licee din 19 localităţi. Prin derularea proiectului în discuţie se urmăreşte o informare detaliată, actualizată, cu privire la facultăţile Universităţii din Craiova, a criteriilor de admitere, dar şi un permanent dialog al echipei Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională cu elevii claselor terminale, dar şi cu cadrele didactice. Universitatea din Craiova are o structură complexă ce include 16 facultăţi cu peste 64 de domenii şi 106 specializări pentru ciclul licenţă.
„Dacă prima ediţie Caravana Învăţământului Oltean s-a derulat în 35 de licee, în prezent, Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională şi-a propus vizitarea a peste 120 de licee. Anul trecut au beneficiat de prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova elevii din 100 de licee.
Campania de promovare va fi realizată în colaborare cu reprezentanţi ai facultăţilor şi membri ai Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti, adresându-se liceelor din Dolj şi din judeţele limitrofe“, a precizat Stelian Bărăgan, directorul Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională – Universitatea din Craiova.
Din acest an, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative va introduce admitere pentru locurile finanţate de la buget – probă scrisă, tip grilă, la disciplina Limba română -, iar pentru locurile cu taxă admiterea se va face pe bază de dosar: 50% media generală a anilor de studiu din liceu, 50% media de bacalaureat. Admiterea la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică se va face pe bază de dosar astfel: media examenului de bacalaureat – 40%, media anilor de studiu din liceu – 40%, respectiv nota de la o disciplină selectată din programa de liceu (matematică, fizică sau o disciplină de specialitate) 20%.
Acest proiect va continua cu evenimentul Zilele Porţilor Deschise, unde se va prezenta oferta educaţională actualizată – eveniment în cadrul căruia vor avea loc şi simulările „Student pentru o zi!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII