11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎncep lucrările la şoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu

Încep lucrările la şoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu

SC C&I Euroconstruct SRL începe săptămâna aceasta lucrările la şoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu, investiţia făcând parte dintr-un proiect ce a obţinut o finanţare de 76,1 milioane de lei în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Primăria Târgu Jiu şi societatea care a câştigat licitaţia pentru drumul de rocadă au anunţat începerea lucrărilor de la 1 martie. După aproape un an de procese şi contestaţii, câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată SC C&I Euroconstruct SRL, în lupta pentru milioanele de euro fiind angajată şi SC Colas. Autorităţile din Târgu Jiu şi directorul Euroconstruct, Ion Udangiu, au anunţat joi demararea lucrărilor în zona CET şi în apropierea căii ferate ce a deservit fosta mocăniţă. Reabilitarea şi modernizarea vor avea loc pe un tronson de 13 kilometri de drum şi pe o porţiune de 30 de kilometri de şanţuri, la care se vor adăuga şi cinci sensuri giratorii. Valoarea totală a proiectului este de 76,1 milioane de lei, din care 54,3 reprezintă contribuţia Uniunii Europene. Totodată, contribuţia municipiului Târgu Jiu este de 2,3 milioane de lei. De menţionat că Euroconstruct şi-a adjudecat licitaţia cu o ofertă de 33,7 milioane de lei.

Lucrările trebuie finalizate în 24 de luni

Potrivit proiectului, Euroconstruct are obligaţia să finalizeze lucrările în termen de 24 de luni, cu toate că autorităţile îşi doresc să evite să dea în folosinţă noul drum pentru a nu se crea blocaje de trafic. Primarul Florin Cârciumaru a afirmat că traficul greu urmează să fie preluat de şoseaua de centură întrucât Drumul Naţional 66 (DE 79) pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu se află într-o stare de degradare avansată, după ce firma din Ungaria care a câştigat lucrările de modernizare nu a reuşit să execute, în doi ani, decât 4,7% din proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU