12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNinsorile ar putea dubla producţia de cereale

Ninsorile ar putea dubla producţia de cereale

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Mihail Dumitru, a declarat ieri că România are anul acesta cea mai mare rezervă de apă din ultimii zece ani, datorită ninsorilor, iar producţia agricolă s-ar putea dubla faţă de anul 2009.
„Din punct de vedere agronomic, este o situaţie foarte bună pentru că avem un strat de zăpadă foarte mare, iar culturile pe care le avem însămânţate din toamnă se păstrează foarte bine şi avem o rezervă foarte mare de apă în sol. Cred că avem una dintre cele mai bune rezerve de apă din sol din ultimii zece ani, ceea ce ne asigură o premisă foarte bună pentru o recoltă foarte bună în 2010“, a spus Mihail Dumitru, în cadrul unei conferinţe de presă.
Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), producţia totală de cereale păioase a fost în 2009 de aproximativ 13,8 milioane de tone, din care producţia de grâu s-a ridicat la 5,28 milioane de tone, iar cea de porumb – la 7,39 milioane de tone.  
De asemenea, potrivit datelor MADR, în toamna anului 2009 au fost înfiinţate peste trei milioane de hectare de cereale, dintre care două milioane de hectare cu grâu şi secară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII