16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAlexandru Drăghici, condamnat la cinci ani de închisoare

Alexandru Drăghici, condamnat la cinci ani de închisoare

Alexandru Drăghici, fost funcţionar public în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, a fost condamnat de Tribunalul Gorj la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Drăghici a fost trimis în judecată în urma unui flagrant realizat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Fostul consilier superior în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, Alexandru Drăghici, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru infracţiunea de trafic de influenţă. Tribunalul Gorj a mai dispus, pe lângă condamnarea cu executare, interzicerea unor drepturi, dar şi ca fostul funcţionar public să restituie denunţătorului Florian Moldoveanu suma totală de 46.950 de lei, reprezentând banii pretinşi şi primiţi de către inculpat. Drăghici mai are de plătit şi 2.500 de lei cheltuieli judiciare. Sentinţa Tribunalului Gorj a fost pronunţată marţi, iar cel condamnat are posibilitatea de a face apel la Curtea de Apel din Craiova. În prezent, Alexandru Drăghici se află arestat. El a fost prins în flagrant, în toamna anului trecut, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în timp ce primea 2.000 de lei de la un târgujian, în schimbul promisiunii că-l va ajuta să se angajeze la o instituţie publică.
 
Ţeapă de la un angajat al statului

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada decembrie 2008 – octombrie 2009, Alexandru Drăghici a pretins şi primit sume de bani totalizând 46.950 de lei pentru a-i facilita târgujianului Florian Moldoveanu şi soţiei acestuia angajarea la SRI, respectiv la Consiliul Judeţean Gorj. Promisiunile făcute nu au mai fost însă duse până la capăt, astfel că păgubiţii l-au denunţat pe angajatul consiliului judeţean la procurorii DNA. Drăghici se lăudase că va interveni pe lângă Zoica Zamfirescu, secretarul judeţului, precum şi pe lângă Cornel Popescu, fost vicepreşedinte al consiliului judeţean, pentru a rezolva problema angajărilor. De altfel, cei doi au şi fost audiaţi în calitate de martori de către judecătorii Tribunalului Gorj. Pentru a fi mai convingător, angajatul statului le-a spus victimelor sale că are relaţii şi la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi că va putea interveni chiar pe lângă ministrul de interne. Alexandru Drăghici a pledat vinovat în faţa judecătorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS