11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRăzboi pe asigurarea RCA

Război pe asigurarea RCA

Frecvenţa daunelor în România a ajuns de două ori mai mare decât în alte ţări europene, acesta fiind unul dintre motivele creşterii tarifelor RCA, la care se adaugă triplarea despăgubirilor plătite anual de asigurători, a spus directorul de asigurări generale al Generali Asigurări. Declaraţia a fost făcută ca reacţie la acuzaţiile aduse asigurătorilor de către Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), cu privire la creşterea „nejustificată a tarifelor RCA“.
„Tarifele RCA nu s-au majorat ca urmare a unui «moft» al societăţilor de asigurare, ci din motive obiective precum frecvenţa daunelor în România – de două ori mai mare decât în alte ţări europene -, valoarea despăgubirilor plătite de asigurători, care se triplează de la an la an, creşterea limitelor maxime de despăgubire pentru vătămări corporale şi daune morale“, a menţionat directorul de asigurări generale al Generali Asigurări, Adrian Marin. El a adăugat că, încă din 2007, asigurarea obligatorie auto (RCA) acoperă evenimente produse în majoritatea ţărilor europene, unde limitele de despăgubire sunt foarte mari, ajungând la 100 de milioane de euro sau chiar nelimitate pentru daune morale în ţări precum Franţa, Finlanda, Marea Britanie, Belgia sau Irlanda. ASSAI şi asigurătorii se acuză reciproc pentru creşterea tarifelor RCA. ASSAI susţine că firmele de asigurări scumpesc poliţele RCA în fiecare an şi „nu garantează calitatea serviciilor“, considerând că este un abuz „cu complicitatea CSA prin reglementări şi legi permisive“.
În acelaşi timp, CSA acuza service-urile auto că au contribuit la majorarea tarifelor RCA, prin „adaosurile comerciale enorme, ce pot ajunge la 200-300%, practicate de către unele service-uri auto“, bazându-se pe declaraţiile asigurătorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII