10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriConsilier judeţean, campion la moşteniri

Consilier judeţean, campion la moşteniri

Consilierii judeţeni din Gorj îşi fac publice declaraţiile de avere, primul care a început să îşi numere proprietăţile şi conturile fiind Cornel Popescu, fostul vicepreşedinte al CJ. Potrivit declaraţiei de avere a lui Cornel Popescu, politicianul deţine 15 terenuri de diferite suprafeţe, toate provenite din moşteniri.

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Cornel Popescu, şi-a completat „la zi“ declaraţia de avere ca urmare a ieşirii la pensie. Popescu a rămas consilier judeţean, iar potrivit declaraţiei sale de avere, este unul dintre marii moştenitori ai judeţului sau unul dintre aleşii care au avut noroc la moşteniri. Potrivit datelor consemnate chiar de consilierul judeţean, în documentul postat pe site-ul instituţiei, între bunurile deţinute de familia lui Cornel Popescu se află 15 terenuri. Acestea au diferite dimensiuni, începând de la câteva sute de metri pătraţi şi până la câteva mii şi zeci de mii de metri pătraţi, în intravilanul municipiului Târgu Jiu, dar şi în extravilan, precum şi în comune ca Stăneşti sau Turcineşti. De precizat că şase dintre suprafeţele de teren se află în intravilanul municipiului Târgu Jiu.

Teren în Teleorman, conturi, acţiuni

Majoritatea bunurilor au fost moştenite în anul 2007. Ultima suprafaţă de teren intrată în proprietatea lui Cornel Popescu a fost în 2009, când soţia sa, Maria, a moştenit, în judeţul Teleorman, 30.000 de metri pătraţi de teren. Două dintre cele 15 terenuri deţinute de familia Popescu sunt plantate cu pădure, însă în cazul unuia, în suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, nu a fost făcută ieşirea din indiviziune. În ceea ce priveşte imobilele, Cornel Popescu deţine două case bătrâneşti de locuit, dintre care una la Stăneşti şi una în Târgu Jiu, precum şi o casă în Târgu Jiu. Casa bătrânească din Târgu Jiu este deţinută în coproprietate cu Ioana Stănel. La o anexă a casei din Târgu Jiu, Cornel Popescu mai are amenajat un spaţiu comercial pe care l-a închiriat.
De asemenea, soţii Popescu au depozitată în bănci şi la CAR Învăţământ suma totală de 110.812 lei. Cornel Popescu împreună cu soţia sa sunt şi acţionari la diferite societăţi comerciale. Astfel, aceştia deţin 1.950 de acţiuni la SIF Oltenia, 106 la SC Artego SA Târgu Jiu, 35 la OPET SA Târgovişte şi 35 la SC ARTROM SA Slatina. Referitor la salarii, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Cornel Popescu a câştigat anul trecut suma de 47.524 de lei şi 2.303 lei, ca membru de comisii de specialitate din cadrul instituţiei. Maria Popescu, soţia lui Cornel, a câştigat anul trecut 32.238 de lei ca profesor la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. Alte 6.400 de lei au intrat în conturile familiei din închirierea unui spaţiu comercial, aflat în apropierea casei în care locuiesc. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII