10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMorega îl consideră pe Ponta şeful baronilor locali

Morega îl consideră pe Ponta şeful baronilor locali

Deputatul liberal Dan Ilie Morega, obligat de partid să facă alianţă cu PSD şi să renunţe la discuţiile cu PD-L şi Ionel Manţog, iese la atac împotriva vicepreşedintelui PSD, Victor Ponta, pe care l-a numit şef al baronilor locali.

Preşedintele interimar al PNL Gorj, Dan Ilie Morega, iese din nou la atac împotriva social-democraţilor care, cel puţin teoretic, îi sunt aliaţi în opoziţie. După ce a scăpat săptămâna trecută nesancţionat şi şi-a păstrat postul de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL, recomandându-i-se să nu mai poarte negocieri cu pedelistul Ionel Manţog, liberalul Morega îl critică în termeni duri pe vicepreşedintele PSD, Victor Ponta. Dan Ilie Morega îl suspectează în continuare pe deputatul PSD că a încercat să îl schimbe din fruntea filialei judeţene, pornind de la relaţia pe care Ponta o are cu prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. De altfel, Ludovic Orban a şi cerut demiterea lui Morega din postul de şef al PNL Gorj, însă propunerea a fost respinsă de Biroul Politic Central al PNL. Liberalul gorjean îl consideră pe Victor Ponta drept „şeful baronilor locali“.

Criticaţi în tandem

Liberalul-şef din judeţ este de părere că va putea să facă o alianţă cu PSD în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Gorj numai dacă peneliştii primesc 30% dintre posturile din instituţie. În vederea parafării unei înţelegeri, Dan Ilie Morega a solicitat ieri prezenţa în Gorj a liberalului Dan Radu Ruşanu, pentru a negocia cu Ion Călinoiu, şeful CJ Gorj. „L-am invitat pe domnul Radu Ruşanu să vină să discute cu Ion Călinoiu, să vedem la ce înţelegere ajung. Pe mine nu mă interesează cu cine fac alianţă, ci să apăr baza partidului. Dan Radu Ruşanu să facă parteneriat cu PSD şi dacă lui îi dă PSD 30% din direcţiile din subordine, din cele trei societăţi comerciale, din cele 11 instituţii cu peste 3.000 de angajaţi, şi să fie ocupate de specialiştii liberali, atunci sunt de acord. Să fie repartizate sume din buget şi primăriilor conduse de liberali. Nu am nimic împotriva PSD, dar să nu fim folosiţi ca o balama, să îşi treacă proiectele Ponta şi Călinoiu. Noi nu vrem să fim roata de rezervă. Vreau un protocol scris. Deocamdată nu se pune problema unei majorităţi cu PD-L… Eu nu vreau ca PNL să devină un SRL condus de Orban şi Ponta. Ponta a supt vârtos din seva judeţului cu Călinoiu. Să nu mă oblige să prezint cum a supt din seva judeţului! Pot să intervin şi eu în emisiuni pe unde apare Ponta şi să spun că el e şeful baronilor şi şeful baronului de Gorj care e Călinoiu“, a declarat Dan Ilie Morega.

Titlul de baron, aprig disputat…

Deputatul Victor Ponta tratează cu ironie atacul lui Morega, despre care, la rândul său, susţine că ar fi adevăratul baron de Gorj. Parlamentarul PSD nu îl menajează nici pe pedelistul Ionel Manţog şi aminteşte şi de Nicolae Mischie, fostul său coleg de partid. „Morega, dacă nu ar face atât de mult rău, ar fi un personaj haios şi ridicol. Şi el, şi Manţog vor dispărea în curând din politica românească. Baroni de Gorj au fost numiţi Mischie, Morega şi Manţog. Unul dintre ei a dispărut. Urmează ceilalţi doi. Sunt cei trei care au făcut foarte mult rău judeţului şi or să plătească: Morega, Mischie şi Manţog. Aştept toate dezvăluirile lui Morega, care acum un an spunea că sunt un politician de viitor şi că pot să mă lupt cu Manţog şi cu ilegalităţile pe care le-a făcut“, a menţionat Victor Ponta, referitor la declaraţiile preşedintelui interimar al PNL Gorj, Dan Ilie Morega.

Îşi atacă şi subalternii

Morega nu este dur numai cu potenţialii parteneri din opoziţie, ci şi cu subalternii săi din organizaţia judeţeană. Liberalul-şef de la Gorj a prezentat o listă cu 19 nume de membri ai PNL Gorj, în fruntea căreia se află vicepreşedintele CJ Gorj, Radu Angheloiu. Liderul PNL Gorj susţine că o parte dintre cei de pe listă, care ar fi preluat conducerea filialei judeţene în cazul în care Morega ar fi fost demis, au fost trecuţi în document fără voia lor. Preşedintele interimar al PNL Gorj solicită Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj să se autosesizeze şi să deschidă o anchetă. „Este vorba de infracţiunea de fals şi uz de fals. Am vorbit cu cei de pe listă şi doar cinci au pus la cale treaba asta, de a mă schimba din funcţie. Lista respectivă a ajuns la Delegaţia Permanentă de la Centru şi s-a discutat pe tema ei. Dacă mai mult de jumătate din cei 19 nu au ajuns cu voia lor pe listă, organele de anchetă trebuie să îşi facă datoria. Eu nu plec de la PNL când vor ei, ci când vreau eu“, a mai spus Morega.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS