3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUndă verde pentru Oltchim

Undă verde pentru Oltchim

Consiliul Concurenţei a avizat preluarea de către Oltchim a activităţilor de petrochimie de la Arpechim, se arată într-un comunicat al autorităţii, încheierea tranzacţiei fiind condiţionată de obţinerea acestei autorizaţii. Oltchim va plăti 13 milioane de euro companiei Petrom pentru preluarea activităţilor de petrochimie de la Arpechim.
Oltchim şi Petrom au ajuns la mijlocul lunii decembrie la un acord pentru preluarea activităţilor de petrochimie de la Arpechim. Pe lângă cele 13 milioane de euro ce vor fi plătite pentru aceste active, cele două companii au convenit ca datoriile combinatului chimic către Petrom, de 112,4 milioane de lei, să fie reeşalonate pe o perioadă de trei ani.
Activele transferate sunt instalaţia de piroliză, extracţia de aromatice, polietilena de joasă densitate şi polietilena de înaltă densitate şi o serie de rezervoare, precum şi terenul aferent cu o suprafaţă de circa 150 de hectare.
Cei aproximativ 560 de salariaţi din cadrul activităţii de petrochimie din Arpechim vor fi transferaţi la Oltchim.
În prezent, Oltchim lucrează la capacitate redusă, în condiţiile în care activitatea companiei depinde în mare parte de rafinăria Arpechim. Începând cu luna noiembrie 2008, Petrom a sistat livrările de etilenă şi propilenă către Oltchim. Această societate nu poate să mai funcţioneze în condiţii normale, înregistrând în mod constant pierderi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS