24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimăria a pus ochii pe maşinile craiovenilor

Primăria a pus ochii pe maşinile craiovenilor

Un bărbat din Craiova a fost somat de reprezentanţii primăriei să îşi ridice Trabanturile pe care le deţine şi sunt parcate pe domeniul public, deşi, chiar dacă nu le-a mai folosit de ceva vreme, ambele autovehicule sunt înmatriculate, în stare de funcţionare şi cu taxele plătite la zi. La o lună după ce şi-a plătit impozitul pentru cele două Trabanturi, craioveanul Ilie Popescu a fost somat de lucrătorii Serviciului siguranţa circulaţiei, transport public, parcări din cadrul primăriei să îşi ridice cele două maşini de pe domeniul public, în caz contrar acestea urmând să fie declarate abandonate şi să treacă în proprietatea administraţiei locale. Deşi din cauza stării de sănătate Ilie Popescu nu a mai folosit cele două maşini de peste un an, acesta nu înţelege de ce a fost somat să le ridice, mai ales că sunt înmatriculate, sunt în stare de funcţionare şi au impozitul plătit, inclusiv taxa de parcare.
Reprezentanţii Primăriei Craiova au precizat pentru GdS că ambele somaţii au fost emise în baza Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate şi nu a fost făcut nici un abuz. „Conform Legii nr.421/2002, somaţia se emite cu referire la starea tehnică a maşinii, în sensul că respectivul vehicul se află în stare tehnică improprie de a mai circula pe drumurile publice“, a precizat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova. Municipalitatea a mai precizat că, în aceste condiţii, proprietarul poate aduce vehiculul în stare de funcţionare, îl poate muta de pe domeniul public pe unul privat sau poate aplica la programul Rabla, lucruri care nu au fost însă consemnate şi în cele două somaţii. Craioveanul s-a prezentat la primărie pentru a cere lămuriri, unde i s-a explicat că motivul pentru care a fost somat să îşi ia maşinile de pe domeniul public este că acestea nu au… inspecţia tehnică periodică la zi, deci nu mai pot circula pe drumurile publice.
Reprezentanţii Primăriei Craiova au mai comunicat că, având în vedere nevoia amenajării de locuri de parcare în zonele rezidenţiale şi numărul mare de vehicule improprii circulaţiei care se află pe domeniul public, administraţia locală a început inventarierea acestora în vederea luării măsurilor care se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

65 COMENTARII