CJ Gorj, implicat în nouă proiecte cu finanţare din fonduri structurale

Autori


Pe parcursul anului 2009, Consiliul Judeţean (CJ) Gorj s-a implicat în numeroase proiecte cu finanţare din fonduri structurale: reabilitări de drumuri, modernizări ale unităţilor medicale sau consolidarea sistemului de formare continuă a angajaţilor.

Reabilitarea mai multor drumuri judeţene este unul dintre proiectele aflate în implementare. Obiectivul acestora este îmbunătăţirea accesibilităţii regiunilor prin care trec aceste drumuri şi a mobilităţii populaţiei în vederea stimulării dezvoltării economice durabile. „Avem o serie de activităţi preconizate a se realiza pe durata implementării proiectului. Un obiectiv este conectarea DJ 665 şi DJ 675C la reţeaua de drumuri naţionale şi la unul dintre drumurile europene E 79-DN 66. Avem mai multe proiecte depuse spre finanţare, printre care extinderea şi dotarea Centrului de îngrijire şi asistenţă de la Dobriţa, care are o valoare de peste trei milioane de lei“, a declarat Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al CJ Gorj.

Redescoperă Gorjul

Unul dintre proiectele aflate în curs de finanţare este şi „Redescoperă Gorjul“, prin care se doreşte promovarea potenţialului turistic. Activităţile preconizate sunt elaborarea de albume, dar şi încurajarea oricăror evenimente de promovare a frumuseţilor acestui judeţ. Gorjul dispune de un potenţial turistic diversificat, reprezentat şi de 2.000 de peşteri. În acest judeţ, turismul montan este un punct forte, posibilităţile fiind nelimitate: speologie, drumeţii. Din cele peste 2.000 de peşteri, cea mai importantă este Peştera Muierilor, situată lângă Baia de Fier – un monument al naturii care conţine adevărate bijuterii – concreţiuni calcaroase. Sălile acestei rezervaţii speologice au nume sugestive: „Sala liliecilor“, pentru că adăposteşte numeroase colonii de lilieci, „Galeria urşilor“, unde s-au găsit oseminte ale ursului de cavernă. Ea poate fi vizitată de turişti, fiind complet electrificată.


Calitate în administraţia publică locală

Proiectul are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor furnizate de administraţia publică locală la nivelul judeţului Gorj. „Scopul proiectului este obţinerea certificării sistemului de management al calităţii pentru minimum trei unităţi subordonate CJ. Valoarea lui este de 510.000 de lei. De asemenea, vom mai implementa un proiect al cărui obiectiv este eficientizarea interacţiunilor dintre sectorul public şi privat. Valoarea acestuia este de peste şase milioane de lei“, a mai spus Adina Andriţoiu.Comenteaza acum

3 Comentarii

 1. florin said:

  Ce fantezie are lumea! Sa auzi si sa nu crezi … iauzi 2000 de pesteri in Gorj? 2000 doar daca numeri si gaurile facute in bugetul statului de alesii administratiei publice. Galeria Ursilor era deja electrificata de pe vremea lu’ nea Nicu! Poate i-au pus beculete multicolore sa dea bine la ‘proiect’. Si cu reamenajarile astea de drumuri…pai reamenajeaza la ele prin proiecte de peste 15 ani…nu le-au mai reamenajat odata ?…sau le amenajeaza sa nu cada pe citiva ani si dupa ce cad mai dau o tura de proiecte pe la UE sa mai scoata niste bani pentru reamenajarile vilelor sefilor… un betonat, un iluminat, etc.?

 2. TUNING AUTOFID said:

  TUNING AUTO SI MOTO
  CIP DE PUTERE COSUMU ESTE MAI MIC VEZI LISTA.
  Tel:07279039 38, 0769648430
  ID Yahoo: autofid.dolj
  SKYPE autofid.dolj
  Facebook:Autofid Florescu
  :http://autofid.si tiwebs.com

 3. pentru 2 said:

  Accepti test pe Dyno ? Daca nu iese asa cum spui tu , pot sa te rup in bataie ? Inceraca in alta parte sa gasesti fraieri …

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 30 decembrie 2009

Actualitate

» S-a decis soarta Polivalentei
» Gazeta de Sud îţi mobilează casa
» Alte trei decese cauzate de gripă nouă
» Sistemul de pensii pentru agricultori intră în vigoare în 2011
» Revelion cu sarmale la spital
» 15.000 de posturi tăiate în învăţământ
» Introducerea certificatului energetic pentru locuinţe, amânată

Local

» A intrat cu maşina într-un gard
» Omorât de maşină la Curtişoara
» Copil lovit pe trecerea de pietoni
» I-a furat portofelul pe zebră
» Acelaşi loc, două accidente
» Spitalul de Urgenţă are iar RMN
» Studenţii economişti, Moş Crăciun pentru o noapte
» Orăşelul copiilor, pustiit de criză
» Istoria plugului

Dolj

» Mai puţine spargeri de autoturisme

Sport

» Ştiri pentru care nu băgăm mâna-n foc
» Un OSCAR la fiecare
» Sorcova cu performanţe nu te scapă de finanţe
» Pluguşor de la peluză, n-avem fotbal, facem bâză!
» Van der Sar, învoit
» Beckham, la AC Milan
» Ghioane, nemulţumit
» Ionuţ Rada, la Al Nasr
» Gaţu vrea sânge proaspăt la FRH
» Oltchim Vâlcea, fără rivală în Liga Naţională
» Badea: „Cel mai bun an“

Bani & Afaceri

» Maşinile mici sunt „mari“ în India
» Bani pentru închiderea şi conservarea minelor
» CJ Gorj, implicat în nouă proiecte cu finanţare din fonduri structurale
» Pregătiţi de intervenţie

Magazin

» Întreruperi energie electrică de mâine
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Protest împotriva tocurilor
» Secretele ţinutei pentru o seară specială
» Scurte ştiri

Top