16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPoliţia Comunitară a interzis manelele la Revelionul săracilor

Poliţia Comunitară a interzis manelele la Revelionul săracilor

Primăria Târgu Jiu pregăteşte Revelionul „Solidarităţii“ pentru 225 de persoane din municipiu, în special tineri care au împlinit 18 ani şi care au ieşit din sistemul de asistenţă oferit de centrele de plasament.

Săracii din Târgu Jiu vor avea parte şi în acest an de o petrecere de Revelion. Primăria Târgu Jiu şi Direcţia de Asistenţă Socială împreună cu Poliţia Comunitară au început pregătirile pentru Revelionul „Solidarităţii“, cum a fost numită acţiunea oferită în principal tinerilor trecuţi de 18 ani care provin din centrele de plasament şi care nu mai beneficiază de protecţie socială din partea statului. Ca şi până acum, în ultimii ani, Revelionul săracilor va fi găzduit de cantina Grupului Şcolar de Materiale de Construcţii, care va pune la dispoziţie, pe lângă locaţie, şi tot ceea ce va fi necesar pentru ca tinerii să aibă parte de o petrecere în toată regula. Din meniu nu vor lipsi produsele tradiţionale preparate din carne de porc. Mai mulţi poliţişti comunitari vor supraveghea zona, iar alţii vor servi la mese.

Fără manele

Buna dispoziţie va fi asigurată de o formaţie de lăutari de la Tismana. „Noi vom continua această tradiţie să le oferim copiilor ieşiţi din centrele de plasament o petrecere de Anul Nou. Este un cadou pe care îl aşteaptă un an întreg. Petrecerea va începe la ora 21.00, iar la 22.00 este aşteptat primarul Florin Cârciumaru să vină să joace o horă cu tinerii, cum s-a întâmplat şi în ultimii ani. Noi am verificat listele cu participanţii şi sunt 225 până acum. Mâncarea va fi gătită la Cantina de Ajutor Social. Vor avea şi tort, şi şampanie. Am tocmit şi lăutarii şi am dat dispoziţie clară să nu fie manele la petrecere. Vrem să avem muzică populară tradiţională. Vom avea şi un autobuz pentru transport pentru că mulţi sunt cazaţi la căminul Liceului 3. La miezul nopţii îi vom duce şi în centru dacă vor să vadă focul de artificii“, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII